6 négyzetméteres panellakás konyhában hogyan lehet élő halból halászlevet főzni?
Aki csinált már halászlevet élő halból, az nyilván tudja hogy ez nem egy tiszta és kis helyigényű művelet. Én falun nőttem föl, és azért egy kertes házban (pl. kint a kertben, ahol rendelkezésre áll a folyóvíz is) megint más dolog egy élő halat feldolgozni, mint egy kis panellakás szűk konyhájában.
Nyilván meg lehet csinálni előre feldolgozott haláruból is (ami nem jár annyi macerával) de egyrészt nagy rá az esély, hogy az előre feldolgozott hal (amibe beletartozik a halszelet - ponty, harcsa - a belsőség) jóval drágább, mint az egészben megvásárolt hal. Másrészt, szeretnék egy igazi élő halat feldolgozni, és ebből az általam feldolgozott halból készíteni a halászlevet.
Kérdés, hogy ez mennyire megvalósítható egy panellakásban?
Nem értem a kérdést!
A hal megtisztításához nem kell nagy hely, elég egy 1 x 2 m-es felület - vagy egyszerüen a mosogató medencéje. Én mindig ott tisztítottam, böven elég a hely rá, és nem nehéz utána kitakarítani sem.
Ha meg élö halat viszel haza (nem tudom, honnan, mert elvileg meg van tiltva), akkor azt agyonütni szintén nem kell nagyobb hely!
A fürdőszobát én próbáltam, ne tudd meg, hogy nem csak a kádat, de az összes csempét is takarítanom kellett a pikkelyektől. Nem jó módszer!
Inkább keress egy videót, hogyan lehet éles, hegyes késsel alányúlni a pikkelyeknek és szinte egyben leszedni róla, mint a hagyományos kaparásos módszer. Panelban az nem működik.
A belek, stb. nem gond, mert leviszed a kukába, és majd lesz vele valami, de a lakás takarítása több órás kemény munka lenne.
Csak egy pici rutin és átgondolás szükséges hozzá, semmi extra. Jóval bonyolultabb dolgokat is csináltam már ekkora konyhában.
Egyébként meg igaza van a 2-esnek, max egész halról beszélhetünk, nincs olyan, hogy élő halat viszel haza!
Vigyél haza sima nem élő egész halat, és azt már csak feldolgozni kell, ott a konyhapult.
Nem is lehet már élő halat hazahurcolni, elég beteg dolog is szvsz.... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!