Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Belül töltelékes muffint...

Belül töltelékes muffint szeretnék sütni. Ez hogy lehetséges?

Figyelt kérdés
Olyan muffint szeretnék sütni, ahol van egy sima, vaníliás alap, és benne a közepébe sűrűre főzött vaníliapuding van. De hogy tehetném ezt oda bele? Ha sütés előtt teszem bele, biztos lemegy az aljára, ha sütés után vágom félbe és kapirgálom ki majd teszem bele, akkor nem tudom visszatenni a papírba...
2010. szept. 27. 16:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát, ami van dr. oetkeres puding, abban is így kell csinálni... hogy kikevered a tészta alapot, abból raksz egy kicsit a papírba, aztán rákupacolod a pudingot, és betakarod a maradék tésztával. Biztos, hogy lemegy a puding az aljára? nem értek hozzá, de ha keversz bele egy kicsi sütőport, vagy valamit, akkor is?

én amúgy aszaltszilvát szoktam dugni a közepébe annak, amit én csinálok, az úgy fincsi. Töltöttből meg készre megyek, és jó a dr. oetkeres.

2010. szept. 27. 16:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs, lemegy-e az aljára, csak kósza félelmem ez :D
2010. szept. 27. 16:27
 3/7 orsybaba88 ***** válasza:

én már próbáltam, nem pudinggal, nem emlékszem, mivel. Nekem lement az aljára a töltelék. A gyümölcs nem valamiért.

szerintem csináld úgy, h megsütöd a natúr muffint, és utána valami injekcióstű-félével tehetnéd bele a krémet.

így nem lenne jó??

2010. szept. 27. 16:44
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem rossz ötlet... csak nem tudom honnan kéne szedni olyat :S
2010. szept. 27. 16:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Az osztályfőnököm egyik kirándulásra turórudis muffint csinált.

Csokis volt a tésztája és a közepében egy ilyen turó rúd volt, és nem volt lyuk a tetején, meg semmi

Nemtudom hogy csinálta de fain volt és k'rva fincsa XD

esetleg receptet?:D

2010. szept. 27. 18:42
 6/7 A kérdező kommentje:
na azt megkóstolnám :D én végül arra jutottam, hogy csináltam alap muffint, meg fél liter tejből és két pudingporból pudingot. hát, nagyon finom, főleg ha ropogósra sütöm :D nem lett semmi b aja, néha le-lejött, de a papírba nem okozott gondot.
2010. szept. 27. 18:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Fehér csokis muffint már sütöttem, ennek fényében ilyeneket próbálnék ki:

1: (a már említett) muffin tészta, puding, tészta, sütés.

2: fele tészta, félig sütés, puding, tészta, készre sütés.

3: Sűrű puding,(hidegen vágható) kihűtve, feldarabolva (kicsikre) lisztbe forgatva. Aztán rétegezés: 2/3 tészta, lisztbeforgatott puding darab(ok), maradék tészta, sütés.

A muffin megsülve szerintem túl tömör az injektálós módszerhez, ill. ha belenyomjuk a pudingot, az összetömöríti a tésztát. Egyébként gyógyszertárban van nagy fecskendő, lehet, hogy járható út.

(én a 3-at próbálnám először)

2010. szept. 28. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!