Miért nem szívta be magát a lapka a befőttjeimen?
Új, soha nem használt, hibátlan kupakok alá minek kell celofán?
Ezt soha nem értettem!
Valaki kitalálta, mert ő a “precíz asszony” a többi meg megy utána…
Öreganyámnak voltak agyonhasznált, többszörösen feszegetett, itt-ott rozsdás kupakjai, na ott jogos volt, egyébként nem.
Soha nem teszek celofánt, sőt, tartósítószert sem használok, csak 15-20 percre fejre fordítom és megy a helyére a polcra, semmi dunsztolgatás.
Mindegyik beszívódik a forró anyagtól, ha jól van ráhúzva, mert ez fizika és még nem romlott meg semmim.
Nem tudok neked jósolni, hogy mi lesz nálad az eredmény, lehet a kupak alatt a celofán homorú és minden jól sikerült, …reméljük!
Köszönöm a válaszokat!
A Youtube -on láttam így (Szoky konyhája). De akkor leközelebb kihagyom. Csak édesanyámnak gyakran megrozsdásodott a lapka annó, ezért gondoltam hogy a celofánra. Amúgy van benne egy pici nátrium is a felöntőlében.
Sokan istenítik Szoky-t, számomra vállalhatatlan....
Rengeteg hülyeséget is mond/csinál... .
Ha alapka sérült, akkor rozsdásodik, ezért csak épeket szabadna használni. Viszont a celofán ezen nem segít, csak rosszabbul fog zárni a tetö.
Szoky meg legalább 50 évvel le van maradva, nem tudom, miért annyira felkapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!