Gránit mosogatót mivel takarítsam ki?
Figyelt kérdés
Fehér gránit (legalábbis annak adták el szerintem) mivel pucoljam ki? Az alján barna foltos. Répa héja meg minden franc beszínezte.2022. szept. 10. 19:59
1/7 anonim válasza:
először egy alapos átdörzsölés étolajjal. ha bármi kiszedi belőle a répa narancssárgáját, akkor az az olaj
utána először mosogatószer de ha az nem akkor nekem a rózsaszín cif vált be. bedörzsölöm, elmosom, majd újra dörzsölöm és hagyom állni. utána dörzsölöm és utána azt is lemosom
2/7 anonim válasza:
A kérdés, hogy a "gránit" tényleg az-e, ha bármiféle márvány vagy hasonló, akkor egy savas (ciff) takaritás után mehet a kukába, mert feloldja az anyagát.
De mivel fehér gránit nincs, ha tényleg fehér, akkor az márvány vagy mészkö, ezért igen valószínü, hogy savas szereket nem szabad hasznáni hozzá.
3/7 A kérdező kommentje:
2022. szept. 10. 21:01
4/7 A kérdező kommentje:
Na, most olvastam az összetételét: 20 % műgyanta
80% gránitőrlemény
2022. szept. 10. 21:05
5/7 anonim válasza:
Az teljesen jó összetétel, az előírás szerint 80% gránittartalmú mosogatót lehet gránitmosogatónak nevezni. A tisztításhoz olvashatsz a neten sok javaslatot (pl ecet, domestos, cif), de igazából úgy tudom, hogy teljesen nem lehet az elszíneződéseket eltüntetni. Én ezért is nem mertem világos mosogatót venni, inkább szürkét vettem. Ajánlott esténként mikroszálas kendővel szárazra törölni, hogy ne legyen vízköves. Én így csinálom, egyelőre gyönyörű, bár nekem még csak 2 hónapja van meg.
6/7 A kérdező kommentje:
Végül a sima zöld domestost öntöttem bele, engedtem rá némi melegvizet és hagytam állni. Még súrolni sem kellett, szép fehér lett. :)
2022. okt. 3. 16:55
7/7 anonim válasza:
Na de jó, kérdező, örülök, hogy sikerült újra fehérré tenni (5-ös voltam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!