Jól készítem el a csalángyökér teát?
Nagymamám hozott nekem csalánt, ebből akarok teát készíteni.
A gyökere kell nekem, azonban nem tudom, hogy jól készítem -e el.
Úgy csináltam, hogy két növény gyökerét levágtam, összeaprítottam kb. 0,5-1cm-s darabokba, majd ráöntöttem a forró vizet. Hagytam állni kb. 30 percet. Azonban a színe eléggé világos volt, ellenben a bolti csalánlevél teával szemben, ott nagyon sötét maga a tea.
Az íze pedig eléggé emlékeztetett a földre, természetesen meg volt mosva és be volt áztatva, de az íze nagyon rossz volt.
Normális ez?
En rendszeresen fogyasztom a csalanlevel teat, ami valoban nagyon sotet szinu, de nagyon egeszseges, mivel vertisztito hatasa van, es nagy vastartalma, de ajanlatosak a friss hajtasokat gyujteni, amikor mi magunk szedjuk.
Tinkturahoz:
gyokeret kefevel megtisztitjuk, aprora vagjuk es uvegbe tesszuk es 40 %-os gabona palinkaval felontjuk es meleg helyen, 14 napig hagyjuk allni.
Hajmosasnal es labfurdonel, az egesz novenyt hasznaljuk, tehat a gyokeret is! :
Szinten megtisztitjuk a fent leirt modon, majd 1 egesz ejszakan at, hideg vizben allni hagyjuk, s masnap felforraljuk es ezutan 10-15 percet allni hagyjuk s aztan hasznaljuk fel.
Tehat a gyokeret nem szokas teakent fogyasztani, csak a levelet,
s annak pedig nem lesz az ize veszelyes, talan friss levelbol meg elegge erezheto maga a novenynek az eros jellegzetes szaga,
de mar szaritott formaban nem.
Amikor gyogyitasra hasznalod, akkor igyad a levelet, mint belsoleg,
es a fent leirt modon lehet kulso alkalmazasra. A tinkturat lehet masszirozashoz is alkalmazni nagyon jo eredmenyt lehet Vele elerni,
tehat egy hajhullasnal, lehet oblitokent, vagy bedorzsoleskent alkalmazni.
Sok sikert!
És ha nem teszem el gabonapálinkával, az nagy baj?
Hajhullásra kellene mind belsőleg mind külsőleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!