Mit csináltok a megszáradt kenyérrel?
Ha szökőévben egyszer marad egy kis darab, azt a szomszéd tyúkjainak adom.
De ha nem lennének tyúkok, akkor felhasználnám a szikkadt kenyeret töltelékhez, vagy szárazon lereszelném.
Eleve arra gyúrok, hogy ne képződjön hulladék (nem vagyunk milliomosok), így eleve a fagyasztóban tartom és csak annyit veszünk elő, amennyi aznap kell, mivel nem rohangászunk naponta a boltba.
Gazpacho lesz belőle így nyáron.
Vagy töltelékben rejtem el, megszívja a tej, és teljesen jó.
Croutonnak megpirítva levesbe.
Vagy pedig zsemlemorzsának darálom be.
Anyum azt hiszem mákos gubát csinál belőle vagy ledarálja.
17/l
Van ismerősöm, aki a szeletelt kenyeret is berakja a fagyasztóba náluk nem létezik száraz kenyér...
Egyébként, ahogy már írták, a száraz kenyeret is sok mindenre fel lehet használni. Van olyan ismerősöm is, aki felkockázza a szikkadt kenyeret, berakja a sütőbe, megpirítja, és úgy darálja le morzsának
Még jobban kiszárítom és leadrálom zsemlemorzsanak
De nem hagyom megszaradni, megveszem, felszeletelem, fele megy a fagyoba. Mindig annyitnolvasztok ki amennyi kell
Illetve ha annyira nem száraz akkor sütőben sonak, sajt és nyitott melegszendvics
Vagy megy a piritoba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!