Halászlét szeretnék főzni karácsonyra. Hogyan kell?
az egyik szakácskönyv szerint csak át kell "rottyantani" az alaplében? A másik szerint hosszasan kell, lassan főzni?
Mi az IGAZSÁG? Szeretnék nagyon jót készízteni szentestére. Segísetek!
4 személyre: (1,5 kg hal)
3 közepes fej v.hagymát, 3-4 kis méretű fokhagymát az edénybe aprítom. adok hozzá 1-1 ek édes és csípős pirosaranyat, 2 halászlékockát, 1 ek vegetát., 1 kisebb paprikát, 1 közepes fej paradicsomot. ezeket kevés vízzel felrakom főni. ha felforr, teszek bele kevés őrölt paprikát. ha megpuhult a hagyma, az egészet összeturmixolom. ebbe a lébe fektetem az előre összedarabolt, lesózott halszeleteket. felengedem vízzel, kb 1 dl paradicsom levet adok hozzá és felforralom. 20-30 perc alatt a leves elkészül. a lángot csak egyszer vehetem vissza, (köz erősségűre), keverni nem szabad. a receptet a férjem diktálta le annó, kipróbáltam, isteni finomra sikerül minden alkalommal.
Én a bajai halászlét tudom:
4 személyre:
Fejenként 1/2 kg halat (pontyot), fejenként 1 apróra vágott hagymát bográcsba raksz, felöntöd kilónként 1,5 - 2 liter vízzel, és odarakod főni. Ha felforrt, hozzáadsz kilónként 2 púpos evőkanál pirospaprikát, és megsózod. Hagyd nagy lángon főni, teszteld a sót, hogy elég-e. 25 perc rotyogás után kész. Ha erőspaprikát akarsz beletenni, azt a vége felé kell.
Ehhez 4 emberre kb fél kiló halászlétésztát (gyufatésztát) kell kifőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!