Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Langost sutnek,porelesztovel,v...

Langost sutnek,porelesztovel,varni kell itt is a kelésre?

Figyelt kérdés
Azt tudom,hogy nem kell felfuttatni,mint a rendes elesztot.De ha csak hozzakeverem a liszthez,ennyi erovel sütőport is tehetnek hozza,nem?
2022. júl. 22. 08:46
 1/4 anonim ***** válasza:
82%
Nem.
2022. júl. 22. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
23%

Nem és nem.


A sütőpor más dolog. :)

2022. júl. 22. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

De igen, meg kell várnod, hogy keljen a tészta.


A sütőpor teljesen más folyamat, az egy kémiai reakció, ami a melegítés hatására megy végbe.


Az élesztőnél viszont az élő organizmusok elkezdik lebontani a szénhidrátot és gázt termelnek. Tehát pont a sütés előtt kell végigvárni a tészta levegőssé válását, mert a sütő meg fogja ölni az élesztőt, ha addig nem kelt meg a tészta, már nem is fog.


Melegtől függően fél-1 órát várj minden egyes tésztakezelési lépés után. Tehát bedagasztás után is, aztán mikor kiadagoltad a tésztát lángosnyi adagokra, akkor se árt kicsit pihentetni.

2022. júl. 22. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

3mas jól írja.

Van porélesztő, ami pont ugyanugy mukodik mint a friss, cska nem kell felfuttatni. De a kelést meg kell várni.


Ha viszont expressz élesztőt vettél ann nem kell a kelést várni, csak formázás után, sütés előtt 15 percet.


Tehetnél bele sütőport, de az egy más jellegű és nem kelt tészta.

2022. júl. 22. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!