Langost sutnek,porelesztovel,varni kell itt is a kelésre?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem és nem.
A sütőpor más dolog. :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
De igen, meg kell várnod, hogy keljen a tészta.
A sütőpor teljesen más folyamat, az egy kémiai reakció, ami a melegítés hatására megy végbe.
Az élesztőnél viszont az élő organizmusok elkezdik lebontani a szénhidrátot és gázt termelnek. Tehát pont a sütés előtt kell végigvárni a tészta levegőssé válását, mert a sütő meg fogja ölni az élesztőt, ha addig nem kelt meg a tészta, már nem is fog.
Melegtől függően fél-1 órát várj minden egyes tésztakezelési lépés után. Tehát bedagasztás után is, aztán mikor kiadagoltad a tésztát lángosnyi adagokra, akkor se árt kicsit pihentetni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
3mas jól írja.
Van porélesztő, ami pont ugyanugy mukodik mint a friss, cska nem kell felfuttatni. De a kelést meg kell várni.
Ha viszont expressz élesztőt vettél ann nem kell a kelést várni, csak formázás után, sütés előtt 15 percet.
Tehetnél bele sütőport, de az egy más jellegű és nem kelt tészta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!