Pörkölt szemesborsot hogyan tudnám megőrölni?
végül mazsola fehér műanyag zacskójába tettem, aminek az aljára még egy erős ragasztószalagot is ragasztottam, oda ahol verem a zacskót
egy nagy vágódeszkára helyeztem, és fa húsklopfolóval elkezdtem ütögetni, elég sokáig kellett ütni, jópár percig
közben a zacskót le is kellett fogni egy helyen, hogy az aljába menjen a töredék, oda ahol ütöm
egy kellemes illatú és aromájú fűszert kaptam, és a zacskó is ép maradt, meg se repedt, erős fehér zacskóban van tehát a mazsola
végezetül visszaöntöttem a bors eredeti, vélhetően aromazáró, kiürült tasakjába
remélem sokféle ételhez fel tudom majd használni, mint tükörtojás, krumplis tészta, túrós tészta, zöldbableves, esetleg sült hús vagy amibe még kell bors
érdemes kipróbálni a bors pörkölését, egészen más íze lesz
Remélem, vannak szomszédaid...
Reggel hatkor csapkodsz a konyhában.
Csomagold konyharuhába úgy csapkodd klopfolóval.
Vagy végső esetben késsel vágódeszkán is megvagdoshatod.
#4#
Megoldottad... a borsot sokan azért törik csak a felhasználás előtt, mert az az aromás, friss illat, amit a törés után te is éreztél, idővel gyengül, elillan.
A frissen tört borshoz pedig vannak borstörők, darálók, amelyekből a bennük lévő szemes borsból mindig csak a felhasznált mennyiséget "tekerik ki"
Nem haszontalan konyhai kiegészítő egy mozsár sem, abban is szépen lehet zúzni fűszereket, magvakat, ha arra van éppen szükség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!