Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lecsóba mit tesztek általában?

Lecsóba mit tesztek általában?

Figyelt kérdés
Mármint az alapon (paprika, paradicsom, hagyma, fűszerek) kívül. Tudom, változó lehet ez, de legtöbbször.

2022. máj. 31. 17:03
A kérdező szavazást indított:
semmit
tojást
rizst
tarhonyát
kolbászt
virslit
fentiek közül egyszerre több dolgot is
mást, leírom kommentben
43 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

80%-ban tojást, de csak keveset, hogy legyen benne, de maradjon bő szaftja ne rántsa be. Ha pedig kifejezetten a tunkolás a cél, illetve mikor beérik a kertemben a zöldség és abból főzöm, akkor semmit. Tudom szentségtörésnek hangzik, de én se zsírt, se húsárut nem használok hozzá. Nekem a lecsó abszolút vega kaja.

Régen, nagymamám úgy csinálta mikor már szűk volt a tárca, hogy a rúd párizsit vastagabb csíkokra vágta, serpenyőben jól lepirította, majd 2 perccel a főzés vége előtt hozzákeverte. Én nem így csinálom, de a számban van az íze és ha még nem próbáltátok, akkor szívből ajánlom.

2022. máj. 31. 17:12
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Füstölt szalonna kockákra vágva, ebből származik a zsiradék.
2022. máj. 31. 17:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szalonna adja nálunk a zsírt a hagyma alá. Ha húsosabb a szalonna, akkor más nem kerül bele, ha nem húsos, akkor egy kevés kolbász is szokott belemenni.

Szeretem néha tojásosan is, de számomra az már egy teljesen másik ételnek számít.

2022. máj. 31. 17:36
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
A felsoroltakbol semmit, viszont amikor kész van, egy kiskanál tejfölt.
2022. máj. 31. 17:41
 5/13 A kérdező kommentje:
A válaszokat és a szavazatokat is köszi mindenkinek, jöhetnek még!
2022. máj. 31. 19:40
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Általában simán csak az alapot főzöm meg, majd utána karikázok bele kolbászt és pár morzsolásnyi juhtúrót. Furcsán hangzik, de finom sajnos.
2022. máj. 31. 22:18
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
tojás és gersli
2022. jún. 1. 03:51
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Tojást és kolbászt.
2022. jún. 1. 11:16
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk a zsiradék alá a szalonna még anyosomtol tanultam azóta csak így van készítve.

Tarhonyaval vagy nokedlivel szeretjük

2022. jún. 1. 11:41
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Virslit és szalonnát, nem is tudtam hogy van aki tojást is rak bele.
2022. jún. 1. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!