Lecsóba mit tesztek általában?
80%-ban tojást, de csak keveset, hogy legyen benne, de maradjon bő szaftja ne rántsa be. Ha pedig kifejezetten a tunkolás a cél, illetve mikor beérik a kertemben a zöldség és abból főzöm, akkor semmit. Tudom szentségtörésnek hangzik, de én se zsírt, se húsárut nem használok hozzá. Nekem a lecsó abszolút vega kaja.
Régen, nagymamám úgy csinálta mikor már szűk volt a tárca, hogy a rúd párizsit vastagabb csíkokra vágta, serpenyőben jól lepirította, majd 2 perccel a főzés vége előtt hozzákeverte. Én nem így csinálom, de a számban van az íze és ha még nem próbáltátok, akkor szívből ajánlom.
Szalonna adja nálunk a zsírt a hagyma alá. Ha húsosabb a szalonna, akkor más nem kerül bele, ha nem húsos, akkor egy kevés kolbász is szokott belemenni.
Szeretem néha tojásosan is, de számomra az már egy teljesen másik ételnek számít.
Nekünk a zsiradék alá a szalonna még anyosomtol tanultam azóta csak így van készítve.
Tarhonyaval vagy nokedlivel szeretjük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!