Próbált már valamelyikőtök kukoricalisztből nokedlit főzni?
Egyszer csináltam, mert egy gluténérzékeny vendégem jött, egész normális lett, ízre meg kinézetre sem volt sokkal másabb, mint a megszokott.
Pontosan nem emlékszem a receptre- a neten találtam, ha megtalálom, belinkelem majd -, viszont sokkal keményebbre kellett a tésztát készíteni, alig lehetett átnyomkodni a szaggatón, jóval több só kellett bele, meg ami még gond volt, hogy csak egész frissen volt jó, egy kevés maradékot este akartam megenni, de akkor már esett szét.
Ne haragudj, offolni fogok, mert kukoricalisztből nokedli tapasztalatom nincs!
DE!
Én csodás nokedlikat készítek 50% zablisztből és 50% teljes kiőrlésű búzalisztből.
Azért felezem, mert a zabliszt kesernyés és ha 100%-ban abból készíteném, a nokedli is az lenne. Kipróbálva.
Viszont te, ha valamilyen gluténgondok miatt nem ehetsz búzalisztet, akkor csináld 50 % zabliszt és 50% zabpehelyliszt keverékéből (sok tojással) és akkor nem lesz vele gond!
Köszönöm a receptet, kipŕobálom!
5-ös, én nem láttam még külön zab és zabpehelylisztet, de ha találok, megróbálom. És igen, mindenképp gluténmentes kell.
#6
Pedig van mindkettő!
Nagyjából úgy tudnám neked a különbséget érzékeltetni, mintha lisztet és grízt kevernél össze. Mindkettő búza, csak az egyiket (gríz) tovább őrlik, finomabbra, ez a liszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!