Mire szoktátok használni a kukoricalisztet, vagy a kukoricadarát?
puliszka = kukorica dara vízben, sósan
kukorica kása = kukorica dara, tejben, édesen
A kukorica kását is lehet tömörre főzni, és pl sütés nélküli túrótortát csinálni belőle. Egy réteg kása, beledermesztve a tortaformába, túró cukorral, tejföllel kikeverve mint második réteg, a tetején pedig málna, ribizli vagy eper, zselatinban.
Lehet kukoricadarából daragaluskát is, pl húslevesbe, petrezselyemmel, tojással elkeverve.
Kukorica liszt egyébként jó szószok, krémlevesek sűrítéséhez is.
Vagy lehet vele panírozni is, lásd pl az amerikai corndog receptjét.
Bármit.
- pizza, palacsinta, wrap, lángos, holland palacsinta, taco-kagyló
- prósza, puliszka, tejbedara,
- sós sütemény-tészta (pl pogi, sajtos rúd, etc)
- sűrítek vele
- nokedli, grízgaluska, grízes tészta, vagy grízes sütemények
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!