Tudnátok írni besamel receptet?
Csináltam dubarry szeletet, most először, de a besamel nem lett "kemény" sütés után. Pedig előtte a tűzhelyen szépen besűrűsödött, most meg kivéve a sütőből tiszta leveses az egész.
Pedig recept szerint csináltam.
Ez fura... Ha már eleve jól összeállt, sűrű lett, akkor az a sülés közben tuti nem folyósodik el.
Véletlenül nem keményítővel csináltad? Az hajlamos az ilyen visszahigulásra.
Itt egy SK recept..
Nekem kb. így van, picit kevesebb tejjel. ahány ek. vaj, annyi ek. liszt, és annyi dl. tej. Szükség esetén még higitani lehet pici tejjel.
Tuti, hogy liszt volt, viszont a lisztre gyanakszom én is, mint ludas, hogy kevés volt.
Mert más receptekben most kutatva többet írnak.
Amúgy ez volt az arány:
Fél l tej
20 g vaj
2 ek liszt
Lehet kevés volt?!
Hát ez nagyon-nagyon kevés... ennyi vaj, liszt ilyen sok tejhez...
Nem értem, hogyan sűrűsödött be egyáltalán.
Egy jó besamel min. tejföl vagy puding sűrűségű.
2 ek liszt 2 dl tejhez elég....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!