Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi lesz a tejből hőkezelés...

Mi lesz a tejből hőkezelés nélkül, ha ecetet teszek hozzá? Joghurt állaga lesz ennyit láttam.

Figyelt kérdés

A neten a tej+ecet keresőszóra sorra adja ki a sajt recepteket, de ott nyilván hőkezelni is kell, most nem erre lennék kíváncsi.

Marinálás során követtem párszor azt a recept ötletet, hogy a szokásos tejes pácomba tettem egy kanál ecetet és úgy pár perc múlva joghurt állagúvá változott, de mi ez?

Egyszer itt olvastam egy válaszban, hogy joghurt, de annak az elkészítéséhez tudtommal bolti élőflórás joghurt kell. Írót is olvastam már, hogy az lesz, de az meg sokkal folyékonyabb szerintem.

Szerintetek?

2022. ápr. 20. 10:10
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Ecetes tej.
2022. ápr. 20. 10:33
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Kicsapódik a tejfehérje,forrald fel túró lesz belőle.
2022. ápr. 20. 10:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A fehérjék nagyon érzékenyek a körülményekre. Hőmérséklet, nehézfémsók, pH. Az ecetsav savas pH-t eredményez. Ha összeöntöd a tejjel, a savas pH miatt kicsapódnak a tejfehérjék. És egy ilyen túrószerű ecetes tejet kapsz.

Még soha nem gondoltam rá, hogy megkóstoljam, vagy hogy ebből készítsek ételt.

2022. ápr. 20. 12:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
ha leszeded azt a túrószerű cuccot, egy kis sót teszel bele és egy szövetanyagban szorosan összecsavarod és lesúlyozod valamivel azt hiszem fél napig, de pár órát biztos, abból lesz a gomolya. egy sajtféleség
2022. ápr. 20. 13:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
ebbe tekergess bele itt próbálja a fickó a gomolyát https://www.youtube.com/watch?v=dDM7ecsX9qE
2022. ápr. 20. 13:33
 6/9 A kérdező kommentje:
De épp ezt írom, hogy nem a sajtra vagyok most kíváncsi.:) Nekem nem lett túrós az eredmény, hanem joghurt állagú. Fogalmam sincs továbbra sem, hogy mi ez a képződmény. Azért köszi!
2022. ápr. 20. 17:43
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
EZ ugyanaz, csak a folyadék nem vált szét a kicsapódott fehérjétöl - az valószínüleg a sav mennyiségétöl meg a hömérséklettöl függ, hogy mennyire marad homogén vagy sem.
2022. ápr. 20. 18:59
 8/9 anonim ***** válasza:
32%

Író lesz belőle.

[link]

2022. ápr. 21. 06:52
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
8-as: az író az, ami a leszürés után marad folyadék!
2022. ápr. 21. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!