Van jó paradicsomszósz-receptetek?
Nem régóta vagyok önálló és igyekszem úgy főzni, hogy nem használok készterméket, csak friss alapanyagokat. Mivel szeretem az olasz konyhát, szeretnék csinálni lasagne-t, paradicsomos-tonhalas pennét, milánóit, de ezeknek mind paradicsomszósz az alapja, csak sajnos evidensnek veszik, hogy az ember konzerv vagy üveges szószt használ, ezért nem írják le, hogyan lehet igazi paradicsomszószt készíteni, pedig én ezt használnám inkább...
21/F
Nem tudom erre gondoltál-e, de én pl lasagne-hoz házilag készült szószt használok, ami házi paradicsomléből és/vagy paradicsomból készül. Egy kevés apróra vágott hagymát némi olívaolaj és víz kombóval megpárolok. De tényleg nagyon minimálissal, épphogy átnedvesítse, aztán mehet rá fokhagyma, felöntöm a paradicsommal, ezt elkezdem lassan főzni friss bazsalikommal, sóval, oreganoval, (esetleg kakukkfűvel) és pici nádcukorral, hogy ne legyen annyira kesernyés. Lehet, hogy csak én érzem ezt a paradicsomon, szóval elhagyható. :)
Mennyiségeket nem tudok mondani a fűszerezésből, én kóstolgatok , érzéssel csinálom, de általánosságban elmondható, hogy egy jó fél/háromnegyed liternyi paradicsomhoz egy kisebb fej hagymát és 2-3 gerezd fokhagymát használok, a többi meg tényleg csak ízlés dolga.
Ha nem lesz kellő sűrű a szósz, kevés keményítővel szoktam sűríteni.
Ezt tésztákhoz, pizzára, lasagne-hoz (ebben az esetben jól besűrítem) is használom, nagyon finom, más kérdés, hogy egy igazi olasz mennyire kérdőjelezné meg a technikát. :)
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!