Lilahagymás virslisaláta. Meg kell főzni a virslit vagy nyersen kell belerakni?
Én megfőzöm, melegen felkarikázom, és úgy teszem rá a saláta dresszinget. Szóval ne legyen a virsli láva forró, hanem csak kézmeleg.
Jobban átjárja így az öntet, mintha "megfőzés" nélkül, hidegen készítenéd el (tapasztalat).
Hidegen, főzés nélkül. Több okból is:
A virsli nem nyers termék, már eleve hőkezelve kerül a csomagolásba.
A langyos vagy meleg virsli a dresszingben hajlamos lehet megsavanyodni, bepállani, befülledni, mivel az elzárja a távozó hő és gőz útját. Tesóm járt így többször is, mire rájött, hogy ez okozta a kellemetlen ízt és a hasmenést.
Ha tudom, hogy mikor lesz szükség a virslisalátára előtte nap szoktam elkészíteni, és akkor a hűtőben bőven van ideje összeérni.
A virsli habár nem nyers, de 2 perc hőkezelésre szüksége van!
Szóval főzd meg, hűtsd ki es abból csináld
A virslin nincs mit főzni, teljesen főtt.
Forró vízben átmelegíteni szokás evés előtt (mert melegen szokás enni), de egy hideg virslisalátánál ez nyilván elég fölösleges lépés.
Aki hőkezelésről meg ilyen bohóckodásokról ír... A szeletelt párizsit sem dobod lobogó vízbe, mielőtt zsemlébe rakod... Hagyjuk is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!