A svab knöpfle kb a magyar nokedli. Ugyanilyen lyukas kütyüvel csinalják mint mi. A spätzle-t meg lagyabb tésztából hosszúkasra.
Esetleg csipetketesztából, egyesevel ellapítva?
Ezt géppel készítik nagyüzemben, egészen ilyet nem tudsz házilag készíteni.
Valamennyire lehet hasonló, ha deszkáról szaggatod a tésztát lapos késsel és megfelelö alakú darabokat választasz le a masszából.
(Eredetileg a magyar nokedlit is, meg a Knöpfle-t /Spätzle-t is csak így készítették, a lyukas nokedliszaggató kb 100 éve keletkezett csak)
Találtam egy videót - érdekelt, így rákerestem -, itt ezzel a tologatós szaggatóval csinálják.
#3 voltam - én is rákerestem németül is, egy csomó receptet, weboldalt végignéztem, de házilag sehol nem csinálják ilyen laposra. Mindenhol a mi magyar nokedlinknek megfelelő nagyság/alak jön elő. Akár ezzel a tologatóssal (nekem is ilyen van), akár a kerek nagy alakúval, amin spatulával kell ide-oda tologatni, paszírozni a tésztát.
Egyébként nem hinném, hogy a laposnak más íze lesz - de persze megértem, ha szeretnéd utánozni a készen kaphatót. Végül is, pl. olasz tésztáknál se mindegy, hogy melyik sugo-hoz milyen tésztát használunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!