Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel lehet ilyen lapos...

Mivel lehet ilyen lapos nokedlit készíteni?

Figyelt kérdés
[link]
2022. márc. 31. 20:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez knöpfle?
2022. márc. 31. 21:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen. De ha rákeresek a knöple-re, nem mindegyik így néz ki. Nekem ez tetszik kifejezetten és szeretnék ilyet készíteni. Hol lehet hozzá szaggatót kapni?
2022. márc. 31. 21:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A svab knöpfle kb a magyar nokedli. Ugyanilyen lyukas kütyüvel csinalják mint mi. A spätzle-t meg lagyabb tésztából hosszúkasra.

Esetleg csipetketesztából, egyesevel ellapítva?

2022. márc. 31. 21:24
 4/9 anonim ***** válasza:
86%

Ezt géppel készítik nagyüzemben, egészen ilyet nem tudsz házilag készíteni.

Valamennyire lehet hasonló, ha deszkáról szaggatod a tésztát lapos késsel és megfelelö alakú darabokat választasz le a masszából.

(Eredetileg a magyar nokedlit is, meg a Knöpfle-t /Spätzle-t is csak így készítették, a lyukas nokedliszaggató kb 100 éve keletkezett csak)

2022. márc. 31. 21:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Találtam egy videót - érdekelt, így rákerestem -, itt ezzel a tologatós szaggatóval csinálják.

https://www.youtube.com/watch?v=yderuQ0pV-Q

2022. márc. 31. 21:57
 6/9 anonim ***** válasza:
5-ös: ezzel teljesen normális nokedliforma lesz, nem lapos!
2022. ápr. 1. 08:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

#3 voltam - én is rákerestem németül is, egy csomó receptet, weboldalt végignéztem, de házilag sehol nem csinálják ilyen laposra. Mindenhol a mi magyar nokedlinknek megfelelő nagyság/alak jön elő. Akár ezzel a tologatóssal (nekem is ilyen van), akár a kerek nagy alakúval, amin spatulával kell ide-oda tologatni, paszírozni a tésztát.

Egyébként nem hinném, hogy a laposnak más íze lesz - de persze megértem, ha szeretnéd utánozni a készen kaphatót. Végül is, pl. olasz tésztáknál se mindegy, hogy melyik sugo-hoz milyen tésztát használunk. :)

2022. ápr. 1. 08:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én Németországban élek, a lapos ízre ugyanolyan, mint a hagyományos kerek. Ez azért lapos, mert a nagyüzemi gyártás során ilyen lesz a technológiából adódóan, nem direkt ilyen.
2022. ápr. 1. 09:11
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem az íze más, hanem a harapásérzete. Én a kövérebb, gömbölyűbb alakú készen kaphatót szeretem a legjobban, úgyhogy nem is szoktam már magam nokedlit készíteni. Főleg hogy a csirkepaprikást úgy fejezem be, hogy a zacskó kész nokedlit hidegen egy jénaiba rakom, leöntöm a paprikással, rápakolom a bőrös combokat az egész tetejére, és sütőben 20 perc alatt megpirítom, ami alatt a nokedli is átmelegszik.
2022. ápr. 1. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!