Hogyan És mivel érdemes előkezelni a rántott húst vagy a panírt vagy nem tudom vagy A nyersanyagot hol milyet kell beszerezni magából A húsból és milyent ha azt akarjuk hogy erőteljes fűszeres íze legyen?
Milyen húst vegyél rántani?
Én karajból, vagy sovány tarjából csinálom, néha csirkéből.
Ha főszeresen szeretnéd, akkor kiklopfolva áztasd be egy éjszakára fokhagymás tejbe, majd sózd, borsozd és úgy panírozd be.
Ha még tovább akarod turbózni, a zsemlemorzsába reszelhetsz száraz, kemény sajtot, esetleg füstölt sajtot.
Kizárólag csirkemellet szoktam rántani, azt szereti nálunk mindenki. Elkészíteni többféleképpen szoktam:
-sós, borsos tejben áztatás után simán panirozva
-sós, fokhagymás tejföllel vagy joghurtban áztatás után simán panirozva
-napraforgo vagy olíva olajba teszek rozmaringot, vagy tárkonyt, vagy fokhagymát, vagy chili és ebben áztatom a húst, majd simán panirozom
-kész fuszerkevereket keverék össze olajjal és abban áztatom a húst, majd simán panirozom.
-szojaszoszban aztatom a húst, majd zsemlemorzsa helyett keményítővel elkevert pankót használok a panirozasnal
Csmellett kiklopfolom (kicsi só) aztán gm liszt-tojás-gm morzsa - sütés.
Nem áztatgatom, mert mi a francnak? Tök felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!