Rántott ruszli és sütőben sült chips elkészítéséhez van ötlet?
Már egy ideje játszom a gondolattal, hogy a vödrös ruszlit ilyen formán próbálnám meg elhasználni, mert nem a legjobb fajtát sikerült venni. Tulajdonképpen az ízével nincsen gond, csak Párom szerint nem elég fehér így számára nem elég gusztosos. Szerintem rántva az újdonság erejével lecsúszna pár db. Csak kicsit tanácstalan vagyok, mert semmi ilyen recept nincs a neten. (Olyan van, hogy a rántott halat öntik le ecetes hagymás lével.) Szóval hogyan fűszerezzem, hogy ütős legyen szerintetek?
Másik pedig a burgonya chips. Bő olajban már sütöttem, de ezúttal az új hőlégkeveréses sütőmben próbálnám pici olajjal csak spriccolva. De ebben is tanácstalan vagyok most, hogy hány fokon hány perc alatt lenne jó? Köszi!
Szia! Még a munkafolyamatot is fotóztam aztán összeraktam egybe.:)
Naaa pont ezt a képet hagytam ki a kollázsból, hogy végül hogyan is készítettem:)
Érdekes.:) Én ha legközelebb csinálnám, akkor előtte megpróbálnám kiáztatni valahogy a ruszliból azt az intenzív ecetes ízt, pl.jó fokhagymás tejbe áztatni egy éjszakára. Még akkor is érezhető lenne amivel nincs is baj eme különlegességnél:), csak nem lenne ennyire markáns. A szósz se vett el az intenzitásból, meg hiába tettem látod jó sok fűszert a tojásba is, abszolút nem érezni csak a ruszli ízt. Viszont jól áll neki ez a ropogós bunda, pont ahogy képzeltem.:)
Egyébként azért választottam a bő olajban sütést mert még az új sütőnél nem vagyok biztos a rántásban azt még ki kell tapasztalni. S a biztonság kedvéért fele ruszlit duplán paníroztam. De azok sem estek szét melyek szimpla panírt kaptak.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!