Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Létezik olyan edény, amiben a...

Létezik olyan edény, amiben a puding nem ég le?

Figyelt kérdés

#leégett étel
2022. febr. 8. 21:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy nagy edénybe önts vizet és melegíts fel, majd a kisebb pudingos edényt tedd bele úgy, hogy a fülére támaszkodjon. Ilyenkor csak a víz éri a pudingos edényt.
2022. febr. 9. 07:51
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy csinálom az első. Előre összekeverem a tejet és a port.

Folyamatosan keverni kell és nem szabad hirtelen túl nagy hőfokon. Inkább alacsonyabban és hosszabb ideig.

2022. febr. 9. 08:07
 13/20 anonim ***** válasza:
64%
Én azt nem értem, hogy hogyan égetitek le! Van hogy egy rozzant vékonyfalú lábasban csinálok, de még sose égett le. Hogy kell leégetni? :D Amúgy a pudingpor keményítöből van, amit hideg lében kell feloldani mindenképp, majd hőt kell kapnia. Ha egyenletes de kicsi a hő, akkor is be fogja húzni! Ha meg le kell írni, hogy folyamatosan keverni kell, ott már súlyos bajok vannak..
2022. febr. 9. 08:43
 14/20 anonim ***** válasza:
90%

Lehet, keverik. Csak a tetejét, és lassan, es miért ég le..

Ez a gőz felett főzés aranyos, de nekem is kissé abszurd

2022. febr. 9. 09:05
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Vagy túl nagy hőfokon forralod vagy nem kevered eleget és az egészet (csak a tetejét, közepét/szélét). Vagy mindkettő. Szerintem ezeken tud a puding elcsúszni.
2022. febr. 9. 09:30
 16/20 anonim ***** válasza:
28%
Én pici vizzel szoktam higítani a tejet,és úgy még nem volt gond.
2022. febr. 9. 10:30
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Sohasem ég le, csak nem teljes lángon kell főzni, hanem kicsi fokozaton.
2022. febr. 9. 11:23
 18/20 anonim ***** válasza:
65%
Ne feledkezzünk meg azokról sem, akik elektromos tűzhelyen főznek, ott nem lehet annyira finoman szabályozni a hőfokot. Nálam is ez a helyzet, és nagyon figyelni kell a keveréssel, mert leéghet. De mostantól a "vízben főzéssel" csinálom, ez tök jó.
2022. febr. 9. 11:28
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

A puding néhány perc alatt készen van, még gyenge "tűzön" is. Addig a két percig folyamatosan, a fakanalat az edény aljára lenyomva kell kevergetni, az alján mindenütt a hő hatására sűrűsödő krémet folyamatosan elkeverni. A krémállag elérésekor a tűzről levenni, és az edény aljának maradékhője miatt még 10-15 másodpercig kavarni az egész lábosfeneket tovább.

[Ez a művelet kettő perc folyamatos kavargatást igényel, míg egy vízfürdőn 5-10 percig is tarthat a folyamat, igaz kevergetni kevesebb alkalommal is elég. Kinek mennyi ideje van erre, aszerint válogathat.]

2022. febr. 9. 11:34
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

18: pont hogy az elektromosnál lehet igazán szabályozni pontosan. Főleg az újabbaknál. Az enyémen 9 fokozat van.

Gáznál volt 3 :D

2022. febr. 9. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!