Pár kérdés: a csőben sült, az a sütőben sültet jelenti? A BL55 liszt mindenhol ugyanolyan? Ha nem mitől különbözik? Kenyér helyett mire lehet kenni a kenhetőeket?
Attól, hogy a német fordítás csövet jelent, nem jelenti automatikusan azt, hogy ami sütőben (csőben) sül, az csőben sült!!!
"A csőBEN sütés nem azt jelenti hogy hol sül?"
Nem!
Ez egy módozat, ami a gratinírozás magyar jelentése!
(Megjegyzem nem bechamellel készül, hanem bechamel alapú gratin mártással!)
És véletlenül se kell ide keverni a nyelvtanórát, hogy mit hogy fordítanak németről magyarra, meg vissza.
A magyar gasztronómiában a gratinírozás magyar nyelvű megfelelője a csőben sütés.
Ez olyan, (hasonló) mint szegedi paprika, vagy bajai halászlé.
Nem azt jelenti, hol készül. Egy technológiát vagy receptet jelent, aminek egy hely a neve.
Nem hiszem, hogy azonosak a BL55 lisztek. Az egyik vendéglátós ismerősöm például azt mondja, hogy a Penny-s liszt csak panírozásra jó.
Persze ők profik, egy háziasszony próbálkozik belőle, aztán max konstatálja, hogy nem tökéletes, de ehető.
Ha jól olvastam a kisokosban, akkor a BL 55 főzni való tésztákhoz alkalmazandó. Kelt tésztákhoz BL80 , kenyér BL100 , ha jól emlékszem
BL 80-at szoktam venni a Tescoban.
BL 55-nál a földi halandó nem tudja eldönteni, csak próbával lehetséges, de ahhoz szigorúan ugyanolyan mennyiségeket, technológiát hőmérsékletet kell tartani mindig, ha más fajtákkal is próbálkozok. Szerintem a multiknál forgalmazott legolcsóbb lisztek a leggyatrábbak is. Azt tudják olcsón beszerezni és megfelelő felárral értékesíteni. Sokszor mérgelődik az ember, hogy nem sikerül olyanra a süti, amilyenre szeretné, az akár a liszt problémájára is visszavezethető. De ha egy profi azt mondja, hogy nem jó valamelyik, azt az okos ember elfogadja, a buta meg lepontozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!