Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Instant kávé miért nem sikerül...

Instant kávé miért nem sikerül mindig ugyanolyan jól hanem lesz keserű?

Figyelt kérdés

Imádom az instant Nescafé kávét, ízre, hatásra nekem ez felel meg, nem szeretek főzni kávét se meg semmi, az instant a legjobb megoldás.


Csak tejjel iszom, de néha mindegy, hogy meleg tejbe vagy hideg tejbe keverem el először a kávét, sokszor van egy kesernyés íze. De ha nincs akkor meg részemről ez a legfinomabb kávé valaha. Például most hideg tejbe elkevertem a kávét (ezt a tippet olvastam) és cukrot, majd felmelegítettem és isteni lett. De tegnap ugyanígy csináltam és volt kis kesernyés utóíze. Mi az oka? ugyanaz az üveg kávéról van szó.



#keserű #instant kávé #kesernyés íz
2021. dec. 13. 11:49
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

Forróvízben keverd el, és utána add hozzá a tejet.

Sokkal tökéletesebben oldódik vízben .

2021. dec. 13. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Én is mindig tejjel csináltam, amikor még ittam ilyet. Mindig ugyanolyan lett :D

Ha hideg, akkor lehet, hogy nem oldódik fel rendesen. Mert forró vizet/tejet kell ráönteni. Vagy pedig nem ugyanannyi/ ugyanolyan cukrot teszel bele.

2021. dec. 13. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
A cukor ugyanannyi mert kockacukrot használok, ha túl forró a víz/tej akkor ahogy belerakom a kávét akkor szinte érzem, hogy megég a tetején. Utána hiába keverem el, csak az égett részt oszlatom szét
2021. dec. 13. 13:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet nem is a kávé az oka hanem, hogy milyen a szád floraja mit ettél előzőleg.

Régebben amikor ittam instant kávét nekem azt tanácsolták, kávét a csészében hozzá a igény szerinti cukrot, rá nagyon kevés, de tényleg kevés meleg folyadék és kiskanállal elkezdeni kikeverni, amíg szinte kifehéredik és egy krém lesz belőle. Utána bele a végleges folyadék mennyiséget. Finom habos kávé lett belőle.

2021. dec. 13. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Én azt nem értem, ha 5 alkalomból 3x nagyon finom a kávém akkor 2x miért lesz kevésbé jó, ha a kávéfajta/tej/cukor minősége és mennyisége szinte ugyanaz, meg az elkészítési mód is :o
2021. dec. 13. 14:08
 6/7 anonim ***** válasza:
A kockacukor csak akkor ugyanannyi, ha mindig ugyanazt a fajta kockacukrot használod. Ha más márkát, akkor bizony más a tömege, cukortartalma 1db kockának.
2021. dec. 13. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Akkor megválaszoltad. Túl forró a víz/tej és megég.

Forró, de nem forrásban lévőt kell ráönteni.

Nem tudom, milyet használsz. Nekem sose volt ilyen problémám.

2021. dec. 14. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!