Instant kávé miért nem sikerül mindig ugyanolyan jól hanem lesz keserű?
Imádom az instant Nescafé kávét, ízre, hatásra nekem ez felel meg, nem szeretek főzni kávét se meg semmi, az instant a legjobb megoldás.
Csak tejjel iszom, de néha mindegy, hogy meleg tejbe vagy hideg tejbe keverem el először a kávét, sokszor van egy kesernyés íze. De ha nincs akkor meg részemről ez a legfinomabb kávé valaha. Például most hideg tejbe elkevertem a kávét (ezt a tippet olvastam) és cukrot, majd felmelegítettem és isteni lett. De tegnap ugyanígy csináltam és volt kis kesernyés utóíze. Mi az oka? ugyanaz az üveg kávéról van szó.
Forróvízben keverd el, és utána add hozzá a tejet.
Sokkal tökéletesebben oldódik vízben .
Én is mindig tejjel csináltam, amikor még ittam ilyet. Mindig ugyanolyan lett :D
Ha hideg, akkor lehet, hogy nem oldódik fel rendesen. Mert forró vizet/tejet kell ráönteni. Vagy pedig nem ugyanannyi/ ugyanolyan cukrot teszel bele.
Lehet nem is a kávé az oka hanem, hogy milyen a szád floraja mit ettél előzőleg.
Régebben amikor ittam instant kávét nekem azt tanácsolták, kávét a csészében hozzá a igény szerinti cukrot, rá nagyon kevés, de tényleg kevés meleg folyadék és kiskanállal elkezdeni kikeverni, amíg szinte kifehéredik és egy krém lesz belőle. Utána bele a végleges folyadék mennyiséget. Finom habos kávé lett belőle.
Akkor megválaszoltad. Túl forró a víz/tej és megég.
Forró, de nem forrásban lévőt kell ráönteni.
Nem tudom, milyet használsz. Nekem sose volt ilyen problémám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!