Megmaradt Carbonara felszívta az összes szószt, száraz. Maradt jó sok, fél kiló kb., de nincs itthon se tejszín, se tejföl, csak tej. Mivel tegyem szaftossá?
Nem szeretném kidobni, de mivel van benne tojás, lefagyasztani nem akarom, nincs kedvem ma főzni (főztem a napokban eleget), mit tegyek rá? Van valakinek valami ötlete?
Most csináltam először, az íze se az igazi. Nem nagyon ízlik, így szárazon meg főleg. Tegnap este reszeltem rá jó sok sajtot, rámikróztam, hát így sem lett szaftosabb.
#7
"Ha a tésztát lefagyasztja, abból kiolvasztás után egy takony lesz."
Már akinek kedves 7-es!
Nekem sosem, mert minőségi 8 tojásos házi tésztát használok, ami kiolvadás (és nem kiolvasztás!) után hibátlan.
#14
Szerinted!
...mert te nyilván csak a spagettit vagy a makarónit ismered az olasz ételekhez, amikhez leginkább a kész zacskós porokat kutyulod.
Nos, ha már ennyire szőrszálhasogatunk, akkor a carbonarat az olaszok NEM spagettivel, NEM makarónival készítik, hanem tagliatellével, ami a magyar széles metélt megfelelője, csak hosszabbra van vágva.
A receptje szerint, ahányszor 10 dkg a liszt, annyiszor 1 tyúktojás kell bele.
Ebből kiderül, hogy a magyar 1 kg liszt/8 tojás helyett, ez a tészta 10 tojással készül.
És mivel úgy gondolom erről többet nem érdemes beszélni, részemről minden vita befejezve.
16. Köszi az infót. Legközelebb így csinálom. A CSAK tojássárgája tette szárazzá - szerintem.
Másoknak is köszönöm, tőlem mindenkinek ment a hasznos-jel. A többi értékelés nem rajtam múlt.
A lényeg, hogy pirítottam hozzá füstölt szalonnát, kevés vízzel összekutyultam a száraz tojásos tésztát, összesütöttem, megettük. Ez már nem Carbonara volt, de finom volt.
Atyaég... Féléves kérdés, de annyi elmebetegséget összehordtak itt, hogy kénytelen vagyok rendet tenni a fejekben.
Kezdjük rögtön azzal, hogy miből készül a carbonara.
1. Spagetti, de inkább spagettoni (ezen jobban érvényesül az al dente állag)
#15 Nem, nem tagliatellevel készítik az olaszok. Te a bolognaival kevered, az az amit a magyarok szeretnek helytelenül spagettivel készíteni, mindenesetre a carbonarahoz spagetti vagy spagettoni.
2. Guanciale (tokaszalonna néven találod meg itthon)
#4 Nem, nem bacon, még csak véletlenül sem, teljesen más ízvilág.
3. Peccorino (sokan kevernek hozzá parmeggianot, grana padanot vagy egyéb olasz kemény sajtot, de alapjáraton csak peccorino romano kell hozzá)
4. Tojás, 100g tésztához 1 tojás +1
Tehát pl. 300g tészta 4 tojás, 400 g tészta 5 tojás és így tovább
5. Fekete bors természetesen frissen őrült, nem por!
Tejszín NINCS a carbonaraban! Csakúgy mint semmilyen más tejtermék sincs!
A világ egyik legegyszerűbben elkészíthető étele, itt mégis képesek olyan dolgokat carbonaranak nevezni, hogy rendesen fizikai fájdalmat érzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!