Hogyan kell gázsütőben húst grillezni? Részletek a leírásban.
Sziasztok. Sosem voltam nagy szakács, de a nyáron sokat grilleztünk a barátaimmal. Szabadtéren csináltuk. Az egyik barátom bepácolta a húsokat és faszén felett grillrácson megsütöttük.
Nekem egy hagyományos gáztűzhelyem van. Van benne grillrács, de a pennyben lehet venni olyan tepsit amiben van gillrács és fedő is van rá. Utóbbi azért hangzik jobban, mert szerintem nem annyira koszol. A mostani grillrács alá is be tudok tenni egy nagy tepsit és fölé a húsokat, de attól tartok hogy nem csak csöpögnének de fröcskölnének is a húsok. Macerás lenne kitakarítani utána a sütőt.
Még sosem csináltam ilyesmit. Ti csináltátok már? Mik a tapasztalataitok? Van tanácsotok?
Szerintetek egy grillrácsos, fedős tepsiben lehet jól grillezni?
Hát elég szomorú, ha a tanárok ennyire nem segítőkészek...
Ráadásul örülhetnének, hogy te ennyire érdeklődő vagy, és szeretnél a szakmából minél többet elsajátítani...
Köszi, én is így érzem. Sok alap dolgot pl. aprítási módokat youtube tutorialokból tanultam. Sajnos az is baj hogy feltételezik azért megyünk oda mert valamennyire konyítunk a sütéshez, főzéshez. Nekem sajna elég rossz hátterem van, nálunk senki nem főzött. Mindig hideg ételt ettem. Most meg egyedül élek, szóval főleg nincs segítségem.
A lényeg hogy az érdeklődés nálam meg van csak én tényleg abszolut 0-ról kezdem a dolgokat.
Sebaj legalább ingyér kapunk lazacot meg méregdrága kajákat dögivel. :-)
Az éttermekben sem sütöben grilleznek, hanem elektromos grillen sütik meg a húsokat, ami olyan höhatást ad, mint a faszenes grill.
Ilyen meleget semmilyen normál sütöben nem lehet elöállítani.
Mellesleg a gázsütö semmivel sem süt melegebben, mint az elektromos, csak nincs hozzá höfokszabályzó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!