Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell gázsütőben húst...

Hogyan kell gázsütőben húst grillezni? Részletek a leírásban.

Figyelt kérdés

Sziasztok. Sosem voltam nagy szakács, de a nyáron sokat grilleztünk a barátaimmal. Szabadtéren csináltuk. Az egyik barátom bepácolta a húsokat és faszén felett grillrácson megsütöttük.

Nekem egy hagyományos gáztűzhelyem van. Van benne grillrács, de a pennyben lehet venni olyan tepsit amiben van gillrács és fedő is van rá. Utóbbi azért hangzik jobban, mert szerintem nem annyira koszol. A mostani grillrács alá is be tudok tenni egy nagy tepsit és fölé a húsokat, de attól tartok hogy nem csak csöpögnének de fröcskölnének is a húsok. Macerás lenne kitakarítani utána a sütőt.

Még sosem csináltam ilyesmit. Ti csináltátok már? Mik a tapasztalataitok? Van tanácsotok?

Szerintetek egy grillrácsos, fedős tepsiben lehet jól grillezni?

#gáztűzhely #grillezés #Tepsi grillráccsal és fedővel #Vingáárdium leviószá nem leviosszááá
2021. nov. 13. 14:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hát elég szomorú, ha a tanárok ennyire nem segítőkészek...

Ráadásul örülhetnének, hogy te ennyire érdeklődő vagy, és szeretnél a szakmából minél többet elsajátítani...

2021. nov. 14. 13:21
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszi, én is így érzem. Sok alap dolgot pl. aprítási módokat youtube tutorialokból tanultam. Sajnos az is baj hogy feltételezik azért megyünk oda mert valamennyire konyítunk a sütéshez, főzéshez. Nekem sajna elég rossz hátterem van, nálunk senki nem főzött. Mindig hideg ételt ettem. Most meg egyedül élek, szóval főleg nincs segítségem.

A lényeg hogy az érdeklődés nálam meg van csak én tényleg abszolut 0-ról kezdem a dolgokat.

Sebaj legalább ingyér kapunk lazacot meg méregdrága kajákat dögivel. :-)

2021. nov. 14. 13:31
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Az éttermekben sem sütöben grilleznek, hanem elektromos grillen sütik meg a húsokat, ami olyan höhatást ad, mint a faszenes grill.

Ilyen meleget semmilyen normál sütöben nem lehet elöállítani.

Mellesleg a gázsütö semmivel sem süt melegebben, mint az elektromos, csak nincs hozzá höfokszabályzó.

2021. nov. 14. 14:46
 14/14 A kérdező kommentje:
13: Köszönöm az infót, lassan többet tudok meg itt mint az oskolában. :-) Rákerestem az "éttermi grillsütő" szóra, látom tényleg komoly eszközök is vannak.
2021. nov. 14. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!