Hogyan kell gázsütőben húst grillezni? Részletek a leírásban.
Sziasztok. Sosem voltam nagy szakács, de a nyáron sokat grilleztünk a barátaimmal. Szabadtéren csináltuk. Az egyik barátom bepácolta a húsokat és faszén felett grillrácson megsütöttük.
Nekem egy hagyományos gáztűzhelyem van. Van benne grillrács, de a pennyben lehet venni olyan tepsit amiben van gillrács és fedő is van rá. Utóbbi azért hangzik jobban, mert szerintem nem annyira koszol. A mostani grillrács alá is be tudok tenni egy nagy tepsit és fölé a húsokat, de attól tartok hogy nem csak csöpögnének de fröcskölnének is a húsok. Macerás lenne kitakarítani utána a sütőt.
Még sosem csináltam ilyesmit. Ti csináltátok már? Mik a tapasztalataitok? Van tanácsotok?
Szerintetek egy grillrácsos, fedős tepsiben lehet jól grillezni?
Lefedve nem lehet grillezni, úgy csak párolódik a hús.
A grillezés fröcsköléssel és takarítással jár.
A grillrács + alá tepsi vagy a grillrácsos tepsi lehet jó, de csak fedö nélkül lesz valamennyire is hasonló az eredmény az igazi grillhez, feltéve, hogy a sütöt elég forróra lehet állítani.
csatlakozom....
a grillezés az ezzel jár - nem lehet elkerülni a takarítást.
Köszönöm a tanácsokat. Akkor takarítani kell, sebaj. :-)
Sütő hőmérőm van, jó meleg a sütő. 5 perc alatt felmegy 200°C fölé, pedig mindig használom a hőeloszlatót.
Erről jut eszembe: lehet hogy grillezéshez nem kell a hőeloszlatő? Jobb ha közvetlenül éri a húst a hő?
Ezek szerilt a grillrácsos serpenyőhöz adott fedőt nem a grillezésre szánják. Kár hogy a dobozon nincs korrekt tájékoztatás. Az is lehet hogy pont a magamfajta tapasztalatlan szakácsoknak árulják.
a hagyományos grillnek (faszén) pont az a lényege, hogy a rács alól direktben kapja a hús a forróságot.
A fedő szerintem azért lehet hozzá, hogy ha esetleg tárolni akarnál benne valamit...
6: Koszi, ezeket mar olvastam. Azt javasoljak mindegyikben hogy sutoben eloszor lefoliazva bevizezve puhitsuk a husokat es csak ha atsult akkor kergetisuk a grill racson.
Persze ezek a tanacsok mind elektromos sutohoz szolnak.
Szerintem a gaz suto forrobb. Nem talaltam leirast hogy gazsutoben hogyan sussek. Volt par konkret kerdesem, ezert kerdeztem itt. Majd meg keresem, bar igazandibol a kerdeseim mar meg lettek valaszolva itt, meg a google baratunk altal is.
7: de az előrepuhított húsra való rágrillezés messze nem egyenlő a grillezett hússal...
Teljesen más az állaga, az íze, az étkezési élmény.
8: En is igy gondolom, de ezt javasoltak sutoben grillezeshez nem is egy hanem 4-bol 4 helyen amit megneztem. Persze van egy olyan erzesem hogy egymasrol masoltak. Majd ha hozzajutok a rillezeshez megcsinalok egy hust elopuhitva, meg egyet siman grillracson sutve.
Egyebkent szakacsnak tanulok csak meg nagyon az elejen vagyok. Grill husokat nem csinalunk. Ha megcsinalom itthon az orai anyagokat meg elhoznom az iskolabol amit foztem akkor nem nagyon tudok kulon sutni mert vmi a kukaban vegezne.
Ha nem lesz roskadasig a huto akkor mindenkeppen kiserletezni fogok a grillezessel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!