Ki ismeri a gyorsan /1-2 nap alatt/ érlelt savanyú káposzta receptjét?
Figyelt kérdés
Nekem megvolt, de nem találom. Az interneten sem. Pedig valaha már kipróbáltam. Nagyon finom volt.2010. szept. 4. 11:09
1/4 anonim válasza:
Amit én ismerek, az ugyan olyan, mint a kovászos uborka: az összevágott káposztát üvegbe kell tenni, ruhába takart kenyeret rátenni, majd sós langyos vizzel (1 L viz, 1 ek só) feltöltve meleg helyen érlelni.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Rémlik valami ilyesmi megoldás, de már nagyon régen csináltam. Elfelejtettem. Most éppen nincs meleg. Megérik így egyáltalán?
2010. szept. 4. 13:53
3/4 anonim válasza:
A neten találtam, személyszerint nem próbáltam:
Már 3 nap múlva fogyasztható.
Hozzávalók: 2kg fehér fejes káposzta, 1 burgonya, kevés kenyér, köménymag, só, bors.
Káposztát megmossuk, legyaloljuk. Nagyobb edény legaljára a kenyérhéját és az egész nyers burgonyát tesszük. Erre ráteszünk rétegelve gyalolt káposztát és jól lenyomkodjuk. A rétegekre sót, köményt,borsot szórunk. Az utólsó réteg tetejére még egy babérlevelet is teszünk. Végül az egészet felöntjük átforralt langyos vízzel, letakarjuk és 2-3 napig erjesszük. Azután rövid időn belül el kell fogyasztani, mert hamar megromlik.
4/4 A kérdező kommentje:
Need is köszönöm. Csak összejön valahogy.
2010. szept. 4. 16:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!