Most akkor tulajdonképpen meg kell mosni a gombát ha rántani akarom vagy nem?
Nem kell megmosni, különösen nem rántott gombához, hogy aztán folyjon belőle a víz, puha legyen a panírja és essen le róla.
Sőt megpucolni sem kell.
Ha van rajta valami kis szennyeződés, azt nedves papírtörlővel letörlöd.
Gombát, ha JÓL akarod elkészíteni, semmilyen recepthez nem szabad mosni. Persze, ha valakinek ez nem fér bele a higiéniáról alkotott elképzeléseibe, az ne készítsen gombát!
Láttam már rommá főzött hallal is "szusit", mert az illető nem eszi meg a nyers halat.
Na, mivel látom, senki nem írta, leírom:
Az erdei gomba tisztításáról gombász körökben is kétféle felfogás járja:
1.- nem mossa a gombát, hanem kis ecsettel a lemezekből kisepri a földet, homokot, szennyeződést.
2.- folyó vízben (pl. zuhanyrózsa) lemossa a gombát, a lemezeket, majd lemezzel lefelé papírtörlőn szárítja, hogy kicsepegjen belőle a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!