Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vastagon hagyott sertés...

Vastagon hagyott sertés tarját vajon ?

Figyelt kérdés
Mini sütőben , tepsiben , vajban alufólia takarással 200 fokon jó lehet ? Mennyi ideig kell párolni/sütni ? 5-6 centi vastag
2021. okt. 20. 15:25
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Tegyek rá sót, vagy valami ételízesítőt, vagy a vaj íze, sóssága elég neki ?
2021. okt. 20. 15:26
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
Fűszerezve, letakart tepsiben kevés vizet alá, de zsiradékot ne. Hőfoktól függően minimum 2-3 óra.
2021. okt. 20. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:

Pont a vaj ízét szeretném, azt nem hagyhatom ki.

Olvastam, hogy a vajtól lesz nagyon omlós a hús.

2021. okt. 20. 15:34
 4/13 anonim ***** válasza:
71%
Vajat tehetsz rá, a végén, akár fűszervajat a tálaláskor.
2021. okt. 20. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Sütéskor ne tegyél rá vajat, a tarjából bőven fog kisülni zsír.
2021. okt. 20. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Vajban az amúgy száraz husokat sütik, a tarja nagyon nem ebbe a kategóriába tartozik, meglehetősen zsíros.
2021. okt. 20. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
51%
Tarját csak zsírban süsd! A kisülő zsír és a vaj együtt rossz.
2021. okt. 20. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Mikor a kérdést feltettem, már vajban sült a hús, csak a sütési idő érdekelt leginkább. Semmi fűszert sem tettem rá. 2 óra alatt nagyon porhanyós lett. A végén felszeleteltem egy-másfél centis szeletekre. Az egyik szeletet rost irányban, a másikat rosttal merőlegesen. Egy kis fokhagymával szórtam meg és bedobtam egy kevés olajba és hirtelen adtam neki egy kis felületi ropogósságot és színt. A rosttal merőleges vágású lett tökéletes. Evéskor sóztam. Ez volt az első ilyen kísérletem. Abszolút nincs semmi rossz íze, hogy vaj+zsír keveredett. Szerintem a rossz ízt inkább a vaj odaégése okozhatja, ha serpenyőben próbálod sütni. Így, hogy a tepsi nem ért hozzá a hőforráshoz, nem is égett meg. 200 Fokon csináltam.
2021. okt. 20. 17:49
 9/13 A kérdező kommentje:
Kipróbálom száraz húson is, hogy mit mutat.
2021. okt. 20. 18:03
 10/13 anonim ***** válasza:
legközelebb ghee-t dobj rá ne csak vajat. Ugye vaj alatt a 82%-os sótlan vajat értettet, még véletlenül sem margarint vagy a 60%-os sózottat!?
2021. okt. 26. 04:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!