Vastagon hagyott sertés tarját vajon ?
Figyelt kérdés
Mini sütőben , tepsiben , vajban alufólia takarással 200 fokon jó lehet ? Mennyi ideig kell párolni/sütni ? 5-6 centi vastag2021. okt. 20. 15:25
1/13 A kérdező kommentje:
Tegyek rá sót, vagy valami ételízesítőt, vagy a vaj íze, sóssága elég neki ?
2021. okt. 20. 15:26
2/13 anonim válasza:
Fűszerezve, letakart tepsiben kevés vizet alá, de zsiradékot ne. Hőfoktól függően minimum 2-3 óra.
3/13 A kérdező kommentje:
Pont a vaj ízét szeretném, azt nem hagyhatom ki.
Olvastam, hogy a vajtól lesz nagyon omlós a hús.
2021. okt. 20. 15:34
4/13 anonim válasza:
Vajat tehetsz rá, a végén, akár fűszervajat a tálaláskor.
5/13 anonim válasza:
Sütéskor ne tegyél rá vajat, a tarjából bőven fog kisülni zsír.
6/13 anonim válasza:
Vajban az amúgy száraz husokat sütik, a tarja nagyon nem ebbe a kategóriába tartozik, meglehetősen zsíros.
7/13 anonim válasza:
Tarját csak zsírban süsd! A kisülő zsír és a vaj együtt rossz.
8/13 A kérdező kommentje:
Mikor a kérdést feltettem, már vajban sült a hús, csak a sütési idő érdekelt leginkább. Semmi fűszert sem tettem rá. 2 óra alatt nagyon porhanyós lett. A végén felszeleteltem egy-másfél centis szeletekre. Az egyik szeletet rost irányban, a másikat rosttal merőlegesen. Egy kis fokhagymával szórtam meg és bedobtam egy kevés olajba és hirtelen adtam neki egy kis felületi ropogósságot és színt. A rosttal merőleges vágású lett tökéletes. Evéskor sóztam. Ez volt az első ilyen kísérletem. Abszolút nincs semmi rossz íze, hogy vaj+zsír keveredett. Szerintem a rossz ízt inkább a vaj odaégése okozhatja, ha serpenyőben próbálod sütni. Így, hogy a tepsi nem ért hozzá a hőforráshoz, nem is égett meg. 200 Fokon csináltam.
2021. okt. 20. 17:49
9/13 A kérdező kommentje:
Kipróbálom száraz húson is, hogy mit mutat.
2021. okt. 20. 18:03
10/13 anonim válasza:
legközelebb ghee-t dobj rá ne csak vajat. Ugye vaj alatt a 82%-os sótlan vajat értettet, még véletlenül sem margarint vagy a 60%-os sózottat!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!