Miért nincs cukor nélküli vegyes savanyúság recept a neten? Egyáltalán hol lehet ilyen recit lelni?
-A savasságot ellensúlyozni kell, különben kb. ehetetlenül rossz lesz.
-A cukor egyben tartósít is, mesterséges édesítővel több tartósítószer kell.
De ha nem felel meg a hagyományos recept, és határozott elképzeléseid vannak, nem értem, mi gátol?!
Fegyvert tartanak a fejedhez, hogy kizárólag receptből csinálhasd meg?!
Ha el akarod hagyni a cukrot, hagy el. Mi akadályoz benne?
Hagyd ki, és kóstold meg, milyen.
Ha édesebb kell, tegyél bele édesítőszert.
Erre a középső csoportos unokahugom szerintem másfél perc alatt jönne rá.
Tudod mi a problémád, tudod hogy kéne kezelni... nem értem, hol akadsz el.
Nem véletlenül nem találsz. Minden vágott vegyes savanyúságba kell cukor is, mert ha csak ecetes, nem ellensúlyozza az ecet erősségét. De ha így szeretnéd, akkor hagyd ki a cukrot/édesítőszert.
Bár a helyedben 5 kiló savanyúságot nem rontanék el ehetetlenre.
Az erjesztett savanyúságokban tényleg nincs sem cukor, sem só, ott a zöldségekben lévö szénhidrát bomlik le, és keletkezik sav, illetve közben a keményítö egy része cukorrá alakul.
Az eltett - ecetes - savanyúságokba kell cukor, mert egyébként az íze nem lesz élvezhetö, az ecet túlságosan "csak" savanyú, hiányozna belöle az édes íz. Egyébként a benne lévö cukor nem erjed, mert az ecet megakadályozza, ha megromlik valami, az a zöldségféléken (meg az üvegen) lévö szennyezödés miatt.
De ha ennyire nem akarsz cukros savanyúságot fogyasztani, készíts magadnak otthon csak ecettel. Rövidesen rájössz, hogy miért szokás beletenni a cukrot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!