Miért nincs cukor nélküli vegyes savanyúság recept a neten? Egyáltalán hol lehet ilyen recit lelni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
-A savasságot ellensúlyozni kell, különben kb. ehetetlenül rossz lesz.
-A cukor egyben tartósít is, mesterséges édesítővel több tartósítószer kell.
De ha nem felel meg a hagyományos recept, és határozott elképzeléseid vannak, nem értem, mi gátol?!
Fegyvert tartanak a fejedhez, hogy kizárólag receptből csinálhasd meg?!
Ha el akarod hagyni a cukrot, hagy el. Mi akadályoz benne?
Hagyd ki, és kóstold meg, milyen.
Ha édesebb kell, tegyél bele édesítőszert.
Erre a középső csoportos unokahugom szerintem másfél perc alatt jönne rá.
Tudod mi a problémád, tudod hogy kéne kezelni... nem értem, hol akadsz el.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem véletlenül nem találsz. Minden vágott vegyes savanyúságba kell cukor is, mert ha csak ecetes, nem ellensúlyozza az ecet erősségét. De ha így szeretnéd, akkor hagyd ki a cukrot/édesítőszert.
Bár a helyedben 5 kiló savanyúságot nem rontanék el ehetetlenre.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az erjesztett savanyúságokban tényleg nincs sem cukor, sem só, ott a zöldségekben lévö szénhidrát bomlik le, és keletkezik sav, illetve közben a keményítö egy része cukorrá alakul.
Az eltett - ecetes - savanyúságokba kell cukor, mert egyébként az íze nem lesz élvezhetö, az ecet túlságosan "csak" savanyú, hiányozna belöle az édes íz. Egyébként a benne lévö cukor nem erjed, mert az ecet megakadályozza, ha megromlik valami, az a zöldségféléken (meg az üvegen) lévö szennyezödés miatt.
De ha ennyire nem akarsz cukros savanyúságot fogyasztani, készíts magadnak otthon csak ecettel. Rövidesen rájössz, hogy miért szokás beletenni a cukrot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!