Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit csináljak, hogy a buggyant...

Mit csináljak, hogy a buggyantott tojásnak ne legyen ecetes íze?

Figyelt kérdés
2021. okt. 8. 22:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
Először inkább írd le, hogy mit is csinálsz pontosan, mert a tojásnak nem kéne semmilyen formában sem ecetes ízűnek lennie. Így talán könnyebb lesz rájönni, hogy hol a hiba.
2021. okt. 8. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
A recept szerint a főzővízbe ecetet kell tenni, mert ez húzza össze a fehérjét.
2021. okt. 8. 23:28
 3/12 anonim ***** válasza:
82%
Akkor legalább egyértelmű, hogy mitől van ecetes íze. Nem muszáj tenni a vízbe, anélkül is lehet buggyantott tojást csinálni. Próbáld meg nélküle, de ha ragaszkodsz az ecethez, legalább tegyél bele kevesebbet, hogy a tojás ízén ne változtasson.
2021. okt. 8. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

És te mennyi és milyen erős ecetet teszel abba a vízbe? Annyi biztos, hogy túl sokat.


De ahogy előttem is írták, nem is feltétlen szükséges. Van ehhez külön forma, de ha nem akarsz venni, egy merőkanál is megteszi. Abba üsd bele, picit mocorogtasd, hogy ne ragadjon bele. Nem lesz annyira szép, mint nélküle, de az állag a lényeg.

2021. okt. 9. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
92%
Ne tegyél bele ecetet, vagy ha akarsz, akkor kevesebbet, vagy gyöngébbet. De az ecet teljesen fölösleges, gondolj bele, a tojás héjában is megfö keményre, ecet nélkül, csak a höhatás miatt.
2021. okt. 9. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Az se mindegy, hogy mennyi vízbe teszed az ecetet.
2021. okt. 9. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Megkavarod a főzővizet, hogy középen kis örvény keletkezzen.

Ebbe a "horpadásba" ereszd bele óvatosan a merőkanálba ütött tojást.

Szépen egyben tartja és mire elül az örvénylés addigra szilárdul annyit, hogy nem csúszik már szét.


Az ecetes marhaságot felejtsd el.

2021. okt. 9. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha többet akarsz egyszerre csinálni, sokkal könnyebb és szebb lesz, ha megfelelö méretü serpenyöbe teszel 1-2 ujjnyi, kicsit megsózott vizet, felforralod és ebbe teszed a nyers tojásokat, mintha tükörtojást készítenél, kis-közepes lángon a megfelelö állag eléréséig fözöd. Így garantáltan nem fut szét a fehérje, és sokkal szebb formája is lesz. Sok éve így csinálom, sokkal egyszerübb, mint a sok vízben, meg örvényt keverni, meg ecetezni dolog.
2021. okt. 9. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim válasza:
68%

Én szoktam ecettel is csinálni, utána sós vízben kell lemosni pár percig úgy nem lesz ecetes az íze, itt egy recept:


[link]

2021. okt. 13. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Tök fölösleges abba az ecet. Egyszerűen egy merőkanállal jó nagy örvényt csinálsz a forró vízben. Előzőleg a tojást egy kis tálba beletöröd, majd az örvény közepébe pottyantod.
2021. okt. 14. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!