A kemény tojás sárgája miért jön ki szélére, mire elkészül? Miért nem középen marad?
Figyelt kérdés
De most komolyan, mit lehet ezen elrontani? :D:D2021. szept. 15. 19:19
11/16 anonim válasza:
Ezt kérlek fényképezd le, mert fizikailag lehetetlennek tartom. Ugyanis a fehérje sokkal hamarabb fő meg, azaz lesz szilárd, mint a sárgája, így a fehérje mindenképpen körbeveszi és középtájon tartja a sárgáját. A sárgája keményedik a legtöbb ideig.
12/16 anonim válasza:
11-es: ha a tojás nem friss, akkor a nyers tojásfehérje sokkal folyósabb, vizesebb állagú, ezért a sárgája nem fixen van a helyén. Ha a tojást az oldalára fektetve fözik, akkor az alsó oldal felé elcsúszik és a fözés során oda rögzül.
Tehát nem a fözés után kerül oldalra, hanem akkor, amikor belekerül a vízbe.
13/16 anonim válasza:
Én még soha nem találkoztam ilyennel, pedig van, hogy több hetes tojást főzök meg. Igaz háztáji nem bolti. De ha tényleg van ilyen, hogy ennyire felvizesedik az állásban a fehérjéje, akkor azt irtó sok ideig tárolhatták a polcon.
14/16 anonim válasza:
Én sem házi, sem bolti tojásnál nem tapasztaltam a kérdésben leírtakat. Nekem mindig a helyén marad a sárgája, pedig "bucskázik össze-vissza" főzés közben.
15/16 anonim válasza:
HA "bucskázik", akkor értelemszerüen nem marad az egyik oldalon, ha simán "fekszik" a vízben, akkor igen
16/16 anonim válasza:
Ha nálad nem bucskázik főzés közben, akkor te nem forrásban lévő vízben főzöd, az viszont helytelen módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!