Hogy tegyem el a lecsót télre, hogy ne romoljon meg?
Sütőben 100°C-on sterilizálom az üvegeket és a kupakokat, forrón beleszedem a lecsót és a tetejére egy bő ujjnyi olvasztott zsírt öntök.
Száraz dunsztba teszem és annyi. Felbontáskor leszedem a zsírt egy kanállal és már lehet is fogyasztani vagy felhasználni.
Az idén tettem el pár üveggel zsír nélkül is, csak simán száraz dunsztba, majd meglátom, hogy az mennyire bírja.
#5
"Az idén tettem el pár üveggel zsír nélkül is, csak simán száraz dunsztba, majd meglátom, hogy az mennyire bírja."
Én mindig is így teszem el - zsír nélkül - és még a 2 évesnek sincs baja. :)
#6
Régebben én is csak simán tettem el, de egyszer valamit elronthattam, mert elég sok megbuggyant. Akkor tértem át a zsíros módszerre.
Ez némileg biztonságosabb még akkor is, ha nem jól zár az üveg teteje.
Most kezdek visszatérni a hagyományoshoz, annyi módosítással, hogy a kupakra állítva dunsztolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!