Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy tegyem el a lecsót...

Hogy tegyem el a lecsót télre, hogy ne romoljon meg?

Figyelt kérdés
2021. aug. 22. 17:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Száraz dunsztban.
2021. aug. 22. 17:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Dobozban fagyasztóba, vagy ahogy #1 írja, üvegben.
2021. aug. 22. 18:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Nátrium benzoáttal szoktam,egy évig semmi baja.Mielőtt kész bele szóróm egy tasak 10 literhez elég.
2021. aug. 22. 18:34
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. aug. 22. 19:35
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Sütőben 100°C-on sterilizálom az üvegeket és a kupakokat, forrón beleszedem a lecsót és a tetejére egy bő ujjnyi olvasztott zsírt öntök.

Száraz dunsztba teszem és annyi. Felbontáskor leszedem a zsírt egy kanállal és már lehet is fogyasztani vagy felhasználni.

Az idén tettem el pár üveggel zsír nélkül is, csak simán száraz dunsztba, majd meglátom, hogy az mennyire bírja.

2021. aug. 22. 19:52
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"Az idén tettem el pár üveggel zsír nélkül is, csak simán száraz dunsztba, majd meglátom, hogy az mennyire bírja."

Én mindig is így teszem el - zsír nélkül - és még a 2 évesnek sincs baja. :)

2021. aug. 22. 20:01
 7/7 anonim ***** válasza:

Régebben én is csak simán tettem el, de egyszer valamit elronthattam, mert elég sok megbuggyant. Akkor tértem át a zsíros módszerre.

Ez némileg biztonságosabb még akkor is, ha nem jól zár az üveg teteje.

Most kezdek visszatérni a hagyományoshoz, annyi módosítással, hogy a kupakra állítva dunsztolom.

2021. aug. 22. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!