Hogy lehet legegyszerűbben tojást pucolni?
Figyelt kérdés
Alapjáraton a rántottát, tükörtojást szeretem, így nagy gyakorlatom nincs benne. Kétszer próbáltam, de mindig jött vele a tojás is. Nem tudom hol ronthattam el, lehet friss volt a tojás, nem hűtöttem utána elég ideig vagy nem tudom... Utána olvasgattam akkor is, de neten is többfélét írnak. Kinek mi vált be? Most a következő szerint gondoltam elkészíteni: Még hideg vízben teszem fel a tojást, vízbe egy teáskanál sóval, 1 evőkanál ecettel (olvastam, hogy jó lehet), mikor forr a víz takarékra állítom és 10 percet főzöm. Ha kész, evőkanállal megkopogtatom, hogy picit megrepedjen a héj és utána negyedórára hidegvízbe rakom, hogy hüljön picit. Hozzáértőktől kérdezem, hogy ez így jó praktika vagy megint szenvedés lesz a tojás pucolás? :D2021. aug. 14. 11:27
1/8 anonim válasza:
Én mindig friss tojást használok(saját), mindig ugyanúgy főzöm (hideg sós vízbw teszem, majd 10 percig főzöm
forrás után, aztán hideg vizet folyatok rá egy percig kb). És van, hogy gyönyörűen tudom pucolni, van, hogy nem. Lutri.
2/8 A kérdező kommentje:
Nekem most sem sikerült, így sem. Szerintem soha többet nem próbálkozom. 😂
2021. aug. 14. 13:09
3/8 anonim válasza:
Rántottához, tükörtojáshoz minek előre megfőzni? Egyszerűen törd fel.
4/8 anonim válasza:
Hideg vízbe tedd bele a tojást főzni és attól függ milyet szeretnél folyósat vagy keményet, ha folyósan szereted akkor az újraforrástól számítva 4-5 perc, ha keményebben akkor 8 perc.hideg vízbe rakod hogy hűljön. De a rántottához vagy tükörtojáshoz nem kell megfőznöd hanem csak feltöröd nyersen
5/8 anonim válasza:
Nem írta, hogy a rántottához főzi, csak azt, hogy azt szereti, ezért a főzésben nincs tapasztalata.
6/8 anonim válasza:
Amennyire megértettem a kérdést, a problémád a héj eltávolítása, igaz? Mert a válaszolók zöme már az elkészítéssel van elfoglalva, de mifelénk a pucolás nem ezt jelenti. Szóval, ha a kérdésed arra irányul, hogy a főtt tojás héját hogyan a legkönnyebb leszedni: miután megfőzted, megkocogtatod, hogy megrepedjen. Arra figyelj, hogy a tojás és a héja közötti hártya (membrán, most a fene se tudja hogy hívják) is hasadjon, kézzel nyugodtan téphetsz rá egy nyílást. Utána beteszed hideg vízbe, hogy ellepje. A víz befolyik a hártya és a tojás közé és baromi könnyű leszedni a héjat. Évek óta így eszem a főtt tojást, tök szépen leugrik róla a héj, nem tapad össze egyáltalán. Hogyha nem ez volt a kérdés, akkor bocsesz.
7/8 anonim válasza:
ui: Az gondolom érthető, hogy miért kell annak a hártyának is szakadnia. Ha befolyt a víz a két réteg közé, utána tök szépen elválnak egymástól. Amennyiben a hártya sértetlen, a víz nem fog bejutni.
8/8 A kérdező kommentje:
#7 Igen, a pucolás a probléma. Adok egy utolsó esélyt a dolognak és megpróbálom így, köszi! :D
2021. aug. 16. 14:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!