Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Dunsztoláskor, az üveg tetejét...

Dunsztoláskor, az üveg tetejét, mikor kell jól meghúzni. a kezdéskor, vagy a befejezéskor? hogyan alakul ki a vákum?

Figyelt kérdés
dunsztolás
2021. aug. 2. 14:52
 1/5 anonim ***** válasza:
87%

Normál csavaros üvegre gondolsz...??


Rögtön az elején... Másképp nem jön létre vákuum.

Amúgy nem is kell már dunsztolni, én sose szoktam. 10 percig feje tetejére állítom az üvegeket, utána a pulton hűlnek ki lassan. Sose romlott meg egyetlen lekvár v. dzsem sem...

2021. aug. 2. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan, a lényeg, hogy állítsd a feje tetejére az üvegeket.
2021. aug. 2. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
értem én a lekvárnál, dzsemnél, de mi van a befőtnél, amit hidegen teszünk el? ha rá szorítom az elején, akkor a dunsztoláskor túlnyomás keletkezik és nem vákum. ha kihül nyilván keletkezik egy kis vákum, de mivel melegen tulnyomás van, így kisebb vákum tud kialakulni. vagy nem jól gondolom?
2021. aug. 2. 16:21
 4/5 anonim ***** válasza:
37%
Befőttnél a végén, amikor kiveszed a forró vízből az üveget. Túl erősen azonban nem kell, mert akkora vákuum lesz, hogy még segédeszközzel sem tudod levenni a tetőt.
2021. aug. 2. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2021. aug. 2. 20:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!