Joghurt lefagyasztva hasonló állagú lesz a jégkrémhez?
Nem :D
Ok, hogy fagyasztott joghurt lesz :D de állagra milyen? Totál keményre fagyott, vagy lehet eszegetni mint egy jégkrémet?
Ami a jégkrém állagát adja, abból magasan a két legfontosabb dolog a levegő (nem tévedés) és a zsiradék. Ebben a sorrendben.
A joghurtban egyik sincs. Inkább hasonlítanám egy fehér, joghurt ízű jégkockához, ha megfagy.
Cukros vagyok, és alig kapni cukormentes jégkrémet.
Erre találtam ki, hogy veszek görög joghurtot (értsd sűrűt), és fagyasztott gyümölcsöt.
Amikor hűsítő finomságra vágyom, akkor kiveszek egy adag gyümit és összekeverem a joghurttal, édesítővel (xilit, eriterol). Lehet tovább is variálni. pl. lehet kapni valódi vaníliás xilitet. Meggyet szoktam keverni kevés kakaóval.
Vagy csak kakaót keverek bele. Próbáltam kekszet is belereszelni.
Finomakat lehet így összehozni, de az a krémes állag, ami nem túlhűtött jégrémnél jellemző nem érhető el.
Néha olyan is van, hogy csak egy dobozzal berakok a fagyasztóba fél- egy órára.
Időnként át kellene keverni.
Egyébként fagyigépet is használhatsz, és akkor már megfelelő lesz. A tartályát be kell rakni a fagyasztóba (tk. az egy jégakku). Közben a joghurtból tetszés szerinti alapot állítasz össze (mehet hozzá mindenféle gyümölcs, pudingpor [nem főző!], meg amit gondolsz. Ezt beteszed a hőtőbe.
Amikor már a tartály alaposan lehűlt, beteszed a gépbe. Beleöntöd a keveréket, és elindítod. Csak a folyamatos keverés a funkciója, hogy ne jeget egyél, hanem krémet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!