Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Honnan lehet tudni, hogy egy...

Honnan lehet tudni, hogy egy citrom héja belereszelhető e az ételbe ?

Figyelt kérdés
Most épp a Penny-ben vettem citromot és lime-ot.
2021. jún. 17. 23:10
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Na ezt érdemes elolvasni. Szóval nem mosható le a gombaölő, mert nem a külsején van.

[link]

2021. jún. 18. 14:19
 12/13 anonim ***** válasza:

Én a 10-es válaszoló vagyok:

Becsülettel elolvastam, de nem azt szűrtem le belőle, amit te állítasz, hogy "nem a külsején van"

De bizony, hogy a külsején van a viasz és a viaszréteg alatt esetleg van gombaölőszer is, de ez nem rendszeres.

Én mindenesetre garantáltan le tudom szedni róla, persze nem elég ehhez a folyóvíz, kell az az eljárás, amit részletesen leírtam.

A JAR old minden viaszt és zsiradékot, a súrolás után azon nem marad semmi, még a fogása is más.

De biztos, hogy lényegesen kevesebb marad rajta, mint egy átlagos konzerven, befőttön, lekvárban, amiken generációk nőttek fel az anya vagy nagymama szalicillal tartósított műremekeivel.

Egyébként én senkit nem akarok meggyőzni, hogy egy tepsi sütiben két cseresznyemag nagyságú reszelt citromhéjjal mennyire írja alá a "halálos ítéletét" vagy mennyire nem, ezt mindenki maga dönti el.

Mi generációk óta "kockáztatunk"!:)

2021. jún. 18. 14:41
 13/13 A kérdező kommentje:

#12-es. Van még mit olvasnod. Én azt írtam, hogy a gombaölő nem a külsején van, Erre válaszként azt írtad, hogy márpedig a viasz kívül van.

A linkelt cikkben meg ezt lehet olvasni. " a növényvédő-szer a héj illóolajához kötődik és a viaszbevonás miatt később már nem lesz lemosható. "

Tehát kémiailag kötődik az illó olajhoz. Azaz, a gombaölő nem távolítható el anélkül, hogy az illó olajat el ne távolítsd. A JAR meg nem oldja a viaszt, ekkora hülyeséget nem kellett volna mondanod. Próbálj meg egy viaszgyertyát JAR-ban feloldani.

2021. jún. 19. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!