Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Honnan lehet tudni, hogy egy...

Honnan lehet tudni, hogy egy citrom héja belereszelhető e az ételbe ?

Figyelt kérdés
Most épp a Penny-ben vettem citromot és lime-ot.
2021. jún. 17. 23:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%
Elvileg a kezeletlen citromok héja ehetö. Azt külön feltüntetik és megfizettetik. Gyakorlatilag ha rendesen megmosod, olyan kevés lesz a gombaölö és egyéb vegyszermaradvány, hogy nem lesz semmi bajod ha NÉHA megeszed.
2021. jún. 17. 23:16
 2/13 anonim ***** válasza:
15%
Ekkora baromságot hogy kérdezhetsz?
2021. jún. 17. 23:26
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
Rá van írva. Egyes márkákon feltüntetik azt is, ha nem alkalmas. Ha pedig lédig volt, azaz kimérős, akkor a polcon/rekeszen tüntetik fel, legalábbis más boltoknál így van.
2021. jún. 18. 00:42
 4/13 anonim válasza:
20%
Akkor csak kezeletletlen almát lehet megenni? Mert azt nem tűntetik fel,mègis megeszed.
2021. jún. 18. 00:49
 5/13 A kérdező kommentje:
Látom 2-es és 4-es versenyző nem áll a helyzet magaslatán. A citrus féléket gyakorta vegyileg kezelik, hogy az úton ne romoljon meg.
2021. jún. 18. 01:16
 6/13 anonim válasza:
64%
Ma is megtudtunk valami okosat :)
2021. jún. 18. 01:20
 7/13 anonim ***** válasza:
29%

Ha van reszelőd belereszelheted, ha nincs, nem.

Egyébként olyan mint a műmell. Ami nagyon szép az élelmiszeriparban az garantáltan tuningolt...

2021. jún. 18. 02:11
 8/13 anonim ***** válasza:
65%

Pl Bio citromok héjja bele reszelhető az ételekben ,de ezt feltüntetik csomagoláson is .

Illetve ha lédig citromoknál pedig polcon tüntetik fel.

Bio ciromokat kis hálos kiszerelésben árulják általában.legalábis lidlbe igen.

2021. jún. 18. 05:18
 9/13 Mansour ***** válasza:
50%

"Egyébként olyan mint a műmell. Ami nagyon szép az élelmiszeriparban az garantáltan tuningolt..."

Nem olyan, mert a műmell nem szép. Nagyon nem.

Kérdező, bocs az offért, de nem tudtam kihagyni! :)

2021. jún. 18. 08:34
 10/13 anonim ***** válasza:
26%

Ahogy leírták előttem, a kezeletlent jelzik valamilyen formában.

Bevallom, én minden citromnak lereszelem a héját és kristálycukorral összekeverve egy bébitápszeres üvegben gyűjtöm a fagyasztóban.

De előtte körömkefével nagyon alaposan megsikálom, amire JAR mosogatószert és súrolóport szórok, majd jól leöblítem. Ezt a szisztémát még anyámtól láttam, aki 92 éves és soha nem volt semmi baja. Én is elhagytam már a 60-at és a családomban sincs semmilyen betegség, pedig igencsak szeretünk sütni, vagy túrós palacsintát enni.

2021. jún. 18. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!