Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A zabpelyhet meg kell vagy...

A zabpelyhet meg kell vagy szokás megmosni?

Figyelt kérdés

Főzés közben jutott eszembe, hogy szinte mindent megmosunk - de vajon miért?

Kell vagy ajánlott, mi az előnye, hátránya?

Sosem mostam még meg amúgy...

2021. máj. 27. 15:46
A kérdező szavazást indított:
Meg kell mosni
Meg szokás mosni
Jobb megmosni a biztonság kedvéért, ki tudja
Dehogy kell megmosni
Nem tudom
23 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eddig eszembe se jutott megmosni, és főzőműsorokban se láttam soha hogy megmosnák...
2021. máj. 27. 15:51
 2/6 anonim válasza:
84%
Attól függ, hogy mit készítesz, általában nem kell megmosni, viszont én, ha zabtejet készítek, akkor felhasználás előtt átöblítem.
2021. máj. 27. 16:15
 3/6 anonim ***** válasza:
96%
Jó, hogy nem lisztet akarsz már mosni, vagy búzadarát szemenként. Mihez kezdenék a szottyos, nyálkás péppel, ami a zabphelyből maradna a mosás után?
2021. máj. 27. 19:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem jutott eszembe megmosni, mondjuk felesleges is. Ami a forralással nem pusztul el, azt egy ki csapvíz se vinné le.
2021. máj. 28. 09:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb ételt meg szoktam mosni, de a zabpehelynél még sosem jutott eszembe :D Szerintem is nem kell.
2021. máj. 28. 17:27
 6/6 A kérdező kommentje:

Oké, köszi a válaszokat, lisztes beszólós, neked is, vágom, hogy oltásnak szántad, mégis felkacagtam rajta :P , szóval túljártam az eszeden ;) :D , pláne köszi az értelmes magyarázatokat, így tán én is megjegyzem már... :)

Egyfelől érdemes mindig mindent megmosni használat előtt, nagymamám a banán héját is megmosta mindig, hiába nem esszük meg, mert hány ember kezén ment keresztül addig, míg hozzánk nem ért, meg a tojást is mindig megmosta feltörés előtt is, pedig a héját sem esszük meg, ezekre mindig is azt mondtam, h hülyeség meg körülöttem is mindig mindenki azt mondja, h fölösleges, miközben a lencséket meg egyéb hüvelyeseket meg gabonákat meg szerintem szokás, sőt, kell is mosni, nem?

2021. máj. 29. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!