Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel tudom az ételeket...

Mivel tudom az ételeket felhígitani v kiadósabbá tenni?

Figyelt kérdés
Olcsó ételt keresek valami majdnem elfogatható adalékokat. Mutasson jól

2020. aug. 7. 19:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%

vízzel, kenyérrel...pl.

mit hogy, tudni kéne mit

2020. aug. 7. 19:17
 2/14 anonim ***** válasza:
98%
Nem mindegy, hogy higítod, vagy kiadóssá teszed. Teszem azt egy főzeléket lehet több vízzel készíteni, és dupla adag rántással sűríteni, de ettől szerintem nem lesz kiadósabb, csak a mennyisége nagyobb.
2020. aug. 7. 19:39
 3/14 anonim ***** válasza:
97%

Hát mire gondolsz ugye? A főzelékben lehet több a rántás, mint a zöldség. A levesbe tehetsz tésztát.

Hígítani meg vízzel, ez fura kérdés. :)))

2020. aug. 7. 19:40
 4/14 A kérdező kommentje:
Rántott levest szeretném csórimód csinálni spórolni. Nem értek nagyon főzéshez. Vagy egy ünnepi paprikáskrumplit, de mivel? Ha még több krumplit teszek drágább. Ha több vizet akk leves
2020. aug. 7. 19:44
 5/14 anonim ***** válasza:
97%
A rántott leves víz meg liszt. Ennél csak drágább dolgokat tudsz belekutyulni. o.O Krumpli dettó, azt sem nagyon éri meg liszttel helyettesíteni, de amúgy a paprikáskrumpliba szaggathatsz nokedlit, de olcsóbb nem lesz tőle.
2020. aug. 7. 19:48
 6/14 anonim ***** válasza:
89%

Rántott levest tovább húzni, (az csak rántás) meg ünnepi paprikáskrumpli?

Hát, nem vagy eleresztve a koszt pénzzel.... Ez még menzán is a költségkímélő program.

Rossz hírem van, ahogy fentebb is írták, sajnos ezek alapból olcsóak, ezekkel már csodát nem tudsz tenni.

Egyébként amibe csak lehet, kötés. Az lehet bármi, liszt + víz, liszt + zsiradék (tehát vizes habarás, vagy valamilyen rántás) vagy felöntöd, és keményítővel behúzod, bár az még drágább, szóval inkább lisztes kötés.

Ezekkel húsos ragukat is tudod némileg húzni. Több szaftja lesz. Csak elmegy az íze, meg az állaga, de hát ez ezzel jár.

Multiknak saját márkás nagyobb kiszerelésű durum tésztái is olcsók, azt is főzhetsz bizonyos ételekbe (pl rántott levesbe simán jó) ezek a tészták is néha elég fosul főnek, csirízesre, kívül szétfő, belül kemény, de hát olcsó alapanyagoknál ez benne van.

2020. aug. 7. 21:09
 7/14 A kérdező kommentje:
6. hozzászóló, nem vegyészeti tanácsadást kértem. A gyerekek sokba vannak, meg kell tömni őket valahogy.
2020. aug. 7. 23:07
 8/14 anonim ***** válasza:
75%

Rántott leves akkor mellé mehet egyszerű melegszendvics. Ami nálam margarin meg egy kicsi reszelt sajt. (Sajt akciósan vett, darabokban lefagyasztva)

Ez így laktató.

De lehet pörkölt szaftos tészta/ nokedli

Levesbe főzöl galuskát

Paprikás krumpliba szaggatsz nokedlit

Előtte egy gyors gyümi leves. Pár szem gyümölcs apróra vágva, végén kis tejjel felfőzve

Savanyú krumpli leves ugyan így.

Rengeteg egész csirkecombot veszek 329ft akciósan a helyi hentesnél. Ketté vágva több lesz.

A nokedlit tudod olcsón csinálni, egy kis feltéttel laktató nagyon. Sok kijön belőle.

Sajnos a hitelek miatt mi sem vagyunk elengedve anyagilag. Próbálok 30 ezerből 5 főre főzni. Így rengeteg tésztát eszünk. Tudom nem jó de ez van.

2020. aug. 7. 23:54
 9/14 A kérdező kommentje:
Jújj a savanyú krumplileves nagyon szuper. Köszi 8. hozzászóló. 6. meg megyen ki a fasszba
2020. aug. 7. 23:57
 10/14 anonim ***** válasza:
74%

Én innen veszek ötleteket. Ez igazán spórolós! Volt olyan hónap hogy 15 ezer volt amit ételre költöttem 3 gyerek mellett. Úgy hogy mindig mind jóllakott.

[link]

2020. aug. 8. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!