Mivel tudom az ételeket felhígitani v kiadósabbá tenni?
vízzel, kenyérrel...pl.
mit hogy, tudni kéne mit
Hát mire gondolsz ugye? A főzelékben lehet több a rántás, mint a zöldség. A levesbe tehetsz tésztát.
Hígítani meg vízzel, ez fura kérdés. :)))
Rántott levest tovább húzni, (az csak rántás) meg ünnepi paprikáskrumpli?
Hát, nem vagy eleresztve a koszt pénzzel.... Ez még menzán is a költségkímélő program.
Rossz hírem van, ahogy fentebb is írták, sajnos ezek alapból olcsóak, ezekkel már csodát nem tudsz tenni.
Egyébként amibe csak lehet, kötés. Az lehet bármi, liszt + víz, liszt + zsiradék (tehát vizes habarás, vagy valamilyen rántás) vagy felöntöd, és keményítővel behúzod, bár az még drágább, szóval inkább lisztes kötés.
Ezekkel húsos ragukat is tudod némileg húzni. Több szaftja lesz. Csak elmegy az íze, meg az állaga, de hát ez ezzel jár.
Multiknak saját márkás nagyobb kiszerelésű durum tésztái is olcsók, azt is főzhetsz bizonyos ételekbe (pl rántott levesbe simán jó) ezek a tészták is néha elég fosul főnek, csirízesre, kívül szétfő, belül kemény, de hát olcsó alapanyagoknál ez benne van.
Rántott leves akkor mellé mehet egyszerű melegszendvics. Ami nálam margarin meg egy kicsi reszelt sajt. (Sajt akciósan vett, darabokban lefagyasztva)
Ez így laktató.
De lehet pörkölt szaftos tészta/ nokedli
Levesbe főzöl galuskát
Paprikás krumpliba szaggatsz nokedlit
Előtte egy gyors gyümi leves. Pár szem gyümölcs apróra vágva, végén kis tejjel felfőzve
Savanyú krumpli leves ugyan így.
Rengeteg egész csirkecombot veszek 329ft akciósan a helyi hentesnél. Ketté vágva több lesz.
A nokedlit tudod olcsón csinálni, egy kis feltéttel laktató nagyon. Sok kijön belőle.
Sajnos a hitelek miatt mi sem vagyunk elengedve anyagilag. Próbálok 30 ezerből 5 főre főzni. Így rengeteg tésztát eszünk. Tudom nem jó de ez van.
Én innen veszek ötleteket. Ez igazán spórolós! Volt olyan hónap hogy 15 ezer volt amit ételre költöttem 3 gyerek mellett. Úgy hogy mindig mind jóllakott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!