Ki hogy csinálja a risottó rizst?
Figyelt kérdés
2021. máj. 5. 11:06
1/11 anonim válasza:
2/11 anonim válasza:
amúgy köszi, hogy kiírtad a kérdést, ezt fogok készíteni home office ebédre. :-) Pont azon agyaltam, hogy mit kéne enni, ami hamar megvan....
3/11 anonim válasza:
Kicsi adagokban adom hozzá a a levet, előtte enyhén megpirítom a rizst és variálok a "plusz" dolgokkal. Sokszor vajat is rakok bele. :)
Mivel nem mindig van az embernek ideje külön levest főzni ezért sokszor forralt vizet és leveskockát használok a lé kipótlására.
4/11 anonim válasza:
Kérdező, most van olasz hét a Lidl-ben, érdemes venned (ha nincs otthon) Arborio risotto-rizst! Összehasonlíthatatlanul finomabb ebből a rizottó, mint "normál" magyar rizsből. Amúgy pedig ha nincs a közeletekben lidl, mindenképpen kerekszemű rizsből csináld, mert abból krémesebb lesz.
6/11 anonim válasza:
Csakis arborio rizst használok hozzá, mással nem jó. Egy kis fehérbor, sok sok parmezán és mehet bele szinte bármi. Szoktam lefagyasztani alaplevet, én ezt használom hozzá, de a leveskocka is megteszi. A spenótos-citromos rizottó az egyik legjobb köret halételekhez, imádjuk.
7/11 anonim válasza:
#6: ehhez van vmi konkrét recepted (főleg a zöldség mennyiség érdekelne), vagy saját kútfőből "gondolomformán" csinálod?
Nagyon jól hangzik, még sose csináltam ilyet (#1 voltam)
8/11 anonim válasza:
6 Általában szemmértékkel csinálom, de egy nagyobb adaghoz kb. negyed kiló friss bébispenót levelet szoktam belekeverni - ezt elég a vége felé, miután összeesik már jó, ill. belecsavarom egy citrom levét és még a citrom héját is belereszelem. Ezen kívül megy bele a szokásos fehérbor (az elején), alaplé, ill. parmezán a végén, só s bors.
9/11 anonim válasza:
Köszi, hirttelen eszembe se jutott a bébispenót! Azon agyaltam, hogy vajon mennyire kell felaprítani a "hagyományos" óriási spenótleveleket.
jegyeztem, szerintem hamarosan megcsinálom. Nagyon ínycsiklandóan hangzik. :)
10/11 anonim válasza:
Alaplé, fehérbor és rizs ami mindig fix benne, többi változó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!