Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ki hogy csinálja a risottó rizst?

Ki hogy csinálja a risottó rizst?

Figyelt kérdés
2021. máj. 5. 11:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%

Én csakis a klasszikus olasz módszer szerint!

Ez egy nagyon jó leírás:


[link]

2021. máj. 5. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
amúgy köszi, hogy kiírtad a kérdést, ezt fogok készíteni home office ebédre. :-) Pont azon agyaltam, hogy mit kéne enni, ami hamar megvan....
2021. máj. 5. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim válasza:
100%

Kicsi adagokban adom hozzá a a levet, előtte enyhén megpirítom a rizst és variálok a "plusz" dolgokkal. Sokszor vajat is rakok bele. :)


Mivel nem mindig van az embernek ideje külön levest főzni ezért sokszor forralt vizet és leveskockát használok a lé kipótlására.

2021. máj. 5. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, most van olasz hét a Lidl-ben, érdemes venned (ha nincs otthon) Arborio risotto-rizst! Összehasonlíthatatlanul finomabb ebből a rizottó, mint "normál" magyar rizsből. Amúgy pedig ha nincs a közeletekben lidl, mindenképpen kerekszemű rizsből csináld, mert abból krémesebb lesz.
2021. máj. 5. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
2021. máj. 5. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Csakis arborio rizst használok hozzá, mással nem jó. Egy kis fehérbor, sok sok parmezán és mehet bele szinte bármi. Szoktam lefagyasztani alaplevet, én ezt használom hozzá, de a leveskocka is megteszi. A spenótos-citromos rizottó az egyik legjobb köret halételekhez, imádjuk.
2021. máj. 5. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
85%

#6: ehhez van vmi konkrét recepted (főleg a zöldség mennyiség érdekelne), vagy saját kútfőből "gondolomformán" csinálod?

Nagyon jól hangzik, még sose csináltam ilyet (#1 voltam)

2021. máj. 5. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
6 Általában szemmértékkel csinálom, de egy nagyobb adaghoz kb. negyed kiló friss bébispenót levelet szoktam belekeverni - ezt elég a vége felé, miután összeesik már jó, ill. belecsavarom egy citrom levét és még a citrom héját is belereszelem. Ezen kívül megy bele a szokásos fehérbor (az elején), alaplé, ill. parmezán a végén, só s bors.
2021. máj. 5. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
77%

Köszi, hirttelen eszembe se jutott a bébispenót! Azon agyaltam, hogy vajon mennyire kell felaprítani a "hagyományos" óriási spenótleveleket.


jegyeztem, szerintem hamarosan megcsinálom. Nagyon ínycsiklandóan hangzik. :)

2021. máj. 5. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
84%
Alaplé, fehérbor és rizs ami mindig fix benne, többi változó
2021. máj. 5. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!