Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a rendes módja a zacskós...

Mi a rendes módja a zacskós puding elkészítésének? Ki hogy csinálja?

Figyelt kérdés

Én mindig úgy csináltam, hogy elkezdtem főzni a tejet, aztán egy kicsit kiöntöttem egy mérőpohárba és a mérőpohárban összekevertem a tejet a pudingporral meg a cukorral. Azután rögtön beleöntöttem az összekevert lét a tejes lábasba, és közepes lángon főztem míg sűrű nem lett. Közben végig kavargattam.

Viszont most több embertől is hallottam, hogy állítólag furcsán csinálom, mert a tejet hidegen kell a pudingporral összekeverni, és először magas lángon fel kell forralni a tejet amíg majdnem kifut, majd le kell venni a tűzről és aztán belekeverni a pudingporos lét. És akkor állítólag rögtön be is sűrűsödik.

És akkor most kíváncsi vagyok, hogy tényleg én vagyok-e fura vagy mások is csinálják-e így, illetve hogy melyik módszer a jobb.

2020. nov. 25. 22:03
A kérdező szavazást indított:
Közepes lángon kavargatással
Nagy lángon amíg majdnem kifut
Egyéb
27 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%

Én általában mikróban főzöm, mert nem szeretem, ha lekozmál. Mindent összekeverek, be a mikróba, ha forrni kezd, megkeverem, és onnantól 1-2 percenként, míg kész nem lesz. Kevesebb mint 10 perc az egész és közben mást is lehet csinálni, pakolászni stb., nem kell folyamatosan mellette állni (ha már tudja az ember, hogy az ő mikrójával hány percenként kell keverni, hogy ne fusson ki).

Ha tűzhelyen kell, akkor félreteszek a tejből, a nagyját fölteszem forrni nagy lángon. Míg várom, hogy felforrjon a tej, összekeverem a cukrot, pudingport és a félretett hideg tejet. Aztán ha forr a tej, akkor hőkiegyenlítés után belekeverem a cukros-pudingporos maradékot, és onnantól folyamatosan keverem. Hamar újraforr, és azután rögtön sűrűsödni is kezd. Ha forr, akkor mindig visszaveszem a lángot, mert akkor sem fog 100 fok fölé melegedni, ha nagy lángon van. De amíg várom, hogy forrjon, addig nagy láng.

2020. nov. 25. 22:29
 2/16 anonim ***** válasza:
96%

Beleteszem a port egy kis edénybe. Meg a cukrot.

Kimérem a tejet, felteszem forrni.

Még a hideg tejből kiveszek annyit, hogy csomómentesre tudj keverni a port és a cukrot.

Ha a tej felforrt, leveszem a tűzről, és beleöntöm a feloldott port.

Szinte azonnal összekapja, csak kavargatni kell kis lángon.

2020. nov. 25. 22:33
 3/16 anonim ***** válasza:
79%
Pontos fozesi utmutato van a csomagolason...eleg gaz ha egy zacskos pudingpor is gondot okoz, sorry.
2020. nov. 25. 22:35
 4/16 anonim ***** válasza:
87%
Ahogy le van írva.
2020. nov. 25. 22:40
 5/16 A kérdező kommentje:
#3 feltételezem nem olvastad el a leírást...
2020. nov. 25. 23:14
 6/16 anonim ***** válasza:
97%

Én úgy csinálom, ahogy neked a "több ember" is mondta. A hideg tejet keverem a pudingporral.

Nem magamtól vagyok ilyen zseni, elolvastam a zacskón, hogy mit írnak. De logikus is, hogy nem meleg tejbe kell tenni a port, ami azonnal dagadni kezd a meleg hatására, így csomósodik és nehezebben önthető bele a tejbe.

2020. nov. 26. 08:00
 7/16 anonim ***** válasza:
96%
Én is úgy csinálom, ahogy az ismerőseid, a zacskón is ez az útmutató.
2020. nov. 26. 10:30
 8/16 A kérdező kommentje:

Na jó, mindenki úgy írja ezt a "ahogy le van írva a zacskón", mint ha én ezt így a semmiből rántottam volna ki. Kb. 10 évesen tanultam pudingot főzni, nulla főzőtudással, majd pont improvizálni fogok. Nyilván én sem magamtól találtam ki, hogy a meleg tejet kell keverni a pudingporral, biztos vagyok benne, hogy anno így volt a zacskón leírva, hogy a melegített tejből kell letölteni a tejet. Emlékszem is hogy mindig rohadt macerásnak tartottam mert nem tudtam rendesen a lábasból átönteni, úgy hogy ne csöpögjön le, de nem mertem nem követni az utasítást. De amúgy végülis a kakaóport is sokkal könnyebb meleg tejben elkeverni, szóval nem olyan logikátlan. Azt, hogy a keményítő hogy működik azt nem tudom.

Én mióta ez a kérdés megfogalmazódott bennem, kb. 5 különböző féle pudingport használtam, van amin így, van amin úgy van írva az elkészítési mód, és volt olyan is ami olyan unspecifikusan van leírva, hogy mindkettő lehet.

Most a válaszok alapján kipróbáltam a forralós verziót, nem igazán sikerült, de lehet a mandulatej miatt, majd rendes tejjel is megpróbálom.

2020. nov. 26. 16:00
 9/16 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező!

"Én mióta ez a kérdés megfogalmazódott bennem, kb. 5 különböző féle pudingport használtam, van amin így, van amin úgy van írva az elkészítési mód"

Akkor a legegyszerűbb, ha mindig az éppen aktuális pudingodon szereplő leírást alkalmazd!

2020. nov. 26. 16:03
 10/16 A kérdező kommentje:
Nem az a baj, hogy nem sikerül a puding, mert jól sikerül, csak mindenki azt mondja nekem, hogy rosszul csinálom, és ez indította el bennem a kérdést.
2020. nov. 26. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!