Mi a rendes módja a zacskós puding elkészítésének? Ki hogy csinálja?
Én mindig úgy csináltam, hogy elkezdtem főzni a tejet, aztán egy kicsit kiöntöttem egy mérőpohárba és a mérőpohárban összekevertem a tejet a pudingporral meg a cukorral. Azután rögtön beleöntöttem az összekevert lét a tejes lábasba, és közepes lángon főztem míg sűrű nem lett. Közben végig kavargattam.
Viszont most több embertől is hallottam, hogy állítólag furcsán csinálom, mert a tejet hidegen kell a pudingporral összekeverni, és először magas lángon fel kell forralni a tejet amíg majdnem kifut, majd le kell venni a tűzről és aztán belekeverni a pudingporos lét. És akkor állítólag rögtön be is sűrűsödik.
És akkor most kíváncsi vagyok, hogy tényleg én vagyok-e fura vagy mások is csinálják-e így, illetve hogy melyik módszer a jobb.
#10
Ha jó a pudingod, akkor ne izgasd magad, hogy más hogy csinálja!
Úgy csináld ahogy neked egyszerűbb!
Egy kevés hideg tejjel összekeverem a pudingport, hozzáöntöm a többi tejhez ( az is hideg) és egyben megfőzöm közepes lángon. Amikor kész, akkor teszem bele ma cukrot, azzal is párszor átkeverem és kész.
A forró pudingban simán elolvad a cukor pár mp alatt, de a forralástól meg leéghet, úgyhogy én sosem teszek fővő ételbe cukrot :) Lehet, hogy ennek sincs létjogosultsága, de annó még így tanultam.
Én mindig így csinálom, és isteni:
Hideg tejben elkeverem lábasban a pudingport, amig csomó mentes nem lesz, majd úgy teszem fel a tűzre . Amikor feltettem, 5 kanál cukrot teszek bele, és addig keverem, amíg szép sűrű nem lesz. Egyszerűen ,de nagyszerűen !😘😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!