Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a rendes módja a zacskós...

Mi a rendes módja a zacskós puding elkészítésének? Ki hogy csinálja?

Figyelt kérdés

Én mindig úgy csináltam, hogy elkezdtem főzni a tejet, aztán egy kicsit kiöntöttem egy mérőpohárba és a mérőpohárban összekevertem a tejet a pudingporral meg a cukorral. Azután rögtön beleöntöttem az összekevert lét a tejes lábasba, és közepes lángon főztem míg sűrű nem lett. Közben végig kavargattam.


Viszont most több embertől is hallottam, hogy állítólag furcsán csinálom, mert a tejet hidegen kell a pudingporral összekeverni, és először magas lángon fel kell forralni a tejet amíg majdnem kifut, majd le kell venni a tűzről és aztán belekeverni a pudingporos lét. És akkor állítólag rögtön be is sűrűsödik.


És akkor most kíváncsi vagyok, hogy tényleg én vagyok-e fura vagy mások is csinálják-e így, illetve hogy melyik módszer a jobb.



2020. nov. 25. 22:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
97%

#10

Ha jó a pudingod, akkor ne izgasd magad, hogy más hogy csinálja!

Úgy csináld ahogy neked egyszerűbb!

2020. nov. 26. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, nagy ügyet csinálok belőle, bocsánat! :D
2020. nov. 26. 16:10
 13/16 anonim ***** válasza:
95%

Egy kevés hideg tejjel összekeverem a pudingport, hozzáöntöm a többi tejhez ( az is hideg) és egyben megfőzöm közepes lángon. Amikor kész, akkor teszem bele ma cukrot, azzal is párszor átkeverem és kész.

A forró pudingban simán elolvad a cukor pár mp alatt, de a forralástól meg leéghet, úgyhogy én sosem teszek fővő ételbe cukrot :) Lehet, hogy ennek sincs létjogosultsága, de annó még így tanultam.

2020. nov. 28. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig így csinálom, és isteni:



Hideg tejben elkeverem lábasban a pudingport, amig csomó mentes nem lesz, majd úgy teszem fel a tűzre . Amikor feltettem, 5 kanál cukrot teszek bele, és addig keverem, amíg szép sűrű nem lesz. Egyszerűen ,de nagyszerűen !😘😊

2020. nov. 30. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
14 es 👍
2020. dec. 7. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a pudingpor sima étkezési keményítőből, ízanyagból és színezékből van, így a nedvesség és a hőkezelés a fontos a keményítőnek. Ugyanolyan lesz a végén, max. egy kicsit sűrűsségben változik.
2020. dec. 19. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!