Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vanília arománál más is érzi,...

Vanília arománál más is érzi, hogy alkoholos? Helyette mi jobb?

Figyelt kérdés

Őszintén utálom az alkoholt, az alkoholos csokikat, szaloncukrot, bonbont, utálom a boros marhapörköltet, Sport szelet, minden rum aromás sütit stb.

Vettem Dr.Oetker vanília aromát, biztos én vagyok naiv de én azt hittem ez vízben van, de nekem nagyon érzékeny az orrom és bármibe rakom, érzem, hogy alkoholban van oldva. Tejberizsbe rakom, akartam volna....és alkohol szagú a tejberizs.

Tudtok mondani olyan vanília ízt, aromát, terméket, ami nem vanilin cukor, de nem az eredeti vaníliarúd 900 Ft-ért, hanem egy más de használható termék, 100% alkoholmentes oldatban!

Gyógyszer miatt sem tartalmazhatnak az itthoni ételeim alkoholt!

2021. máj. 1. 13:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
38%
Az megvan, hogy az "aroma" az a műanyagot-vegyszert jelenti?
2021. máj. 2. 19:15
 12/19 anonim ***** válasza:
74%

A sok nagyokos, aki lepontozott, ebben hol láttok ti alkoholt?

[link]

2021. máj. 3. 13:16
 13/19 anonim ***** válasza:
83%

Jó kis kotyvalék :) Mit gondolsz a vanília kivonatot hogyan nyerik?

"Agave szirup, víz, természetes vanília aroma / vanília kivonat, vanilia magvai, inulin, süritő anyag: tragakantgumi"

2021. máj. 3. 13:58
 14/19 A kérdező kommentje:
6-os, köszönöm, nekem ez új infó, hogy a vaníliakivonat mindig is alkohollal készült. Csak azért nem tudtam, vagy nem gondoltam rá, mert alapvetően elég sok vaníliás illatú vagy ízű ételt/ italt szeretek, fogyasztok és mindig mindennek tiszta illata van, sehol nem érzek alkoholt soha de valószínű azért mert mind rúddal készült.
2021. máj. 5. 10:14
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, tisztázódtak a fogalmak, ezután könnyebben átlátom!
2021. máj. 5. 10:21
 16/19 anonim ***** válasza:
49%

Még mindig tévedésben vagy.

"elég sok vaníliás illatú vagy ízű ételt/ italt szeretek, fogyasztok és mindig mindennek tiszta illata van, sehol nem érzek alkoholt soha de valószínű azért mert mind rúddal készült."

Ahol azt olvasod és ipari termék, hogíy vanília ízű, na az sohasem látott vaníliát. Vegyipari íz, műanyag. Ha látsz is benne fekete magpöttyöket, az is az átverés része. Ezért nem érzel alkoholt. Bár semmiből nem állna azt is belekamuzni, mint a rum aromát, aminek szintén nincs semmi köze a rumhoz, csak a műanyagízt rumízre keverték ki.

Az a biztos, ha magadnak csinálod vaníliarúdból. Ha 800Ft körül van 1 vaníliarúd, akkor számold már ki mi mennyibe kerülne, ha tényleg abból készülne. A vaníliafagyi se látott soha vaníliát, de tejszínt se.

2021. máj. 5. 16:46
 17/19 A kérdező kommentje:
Igen, de akkor is, érzem, hogy amit nekünk adnak a boltok polcain vanillincukor, egyéb vanília ízesítők, közel sem olyan kellemesen ízűek, mint a város legjobb cukrászdájának vaníliás termékei, vagy más nagy gyárak által készített termékek. Tisztában vagyok vele, hogy mindenből a jobb minőségű alapanyagokat a legjobb fővárosi cukrászdák és gyárak kapják. És azt is tudom, hogy minden szintetikus már, ami kisembernek megfizethető. Azt is tudom, hogy Európa fő aroma gyártója Svájc, és ez zavar, hogy mi ebből semmit nem kapunk. Mindegy, gyakorlatilag senki sem tudott olyan speciális különleges terméket ajánlani, azon kívül, amit én is ugyanúgy megkapok Intersparban, Auchan, Tesco hipermarketekben. Egyedül azt nem értem, hogy bizonyára nem minden helyen vanília rudat használnak, hanem folyadékban kapják, akkor feltételezem alkoholosban mivel ez nem romlandó. De mégsem érzem az alkohol szagot semmiben. Mindegy, megvárok egy akciót, veszek egy vanília rudat, berakom egy kg cukorba és kész. Jobb ötletem nincs.
2021. máj. 8. 17:34
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

A vanillincukor NEM vaníliás cukor! Ez két teljesen különböző cucc, ha veszel, mindig vaníliás cukrot vegyél! 100Ft körül van darabja a kis zacskónak.

A vanillincukrot pedig felejtsd el egy életre.

2021. máj. 8. 21:36
 19/19 A kérdező kommentje:
Most volt nálunk a Lidl-ben valami miatt akcióban eredeti vanília rúd, amit 700 Ft-ért így meg tudtam venni. Biztos nem prémium minőség de kezdetnek jó lesz nekem. Ezen kívül Auchan-ban találtam Dr. Oetker Finesse névvel Természetes Bourbon vanília Aromát, bizonyára lesz benne alkohol, de feltételezem összességében jobb mint a kis üvegcse mert sokkal drágább.
2021. máj. 16. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!