Vanília arománál más is érzi, hogy alkoholos? Helyette mi jobb?
Őszintén utálom az alkoholt, az alkoholos csokikat, szaloncukrot, bonbont, utálom a boros marhapörköltet, Sport szelet, minden rum aromás sütit stb.
Vettem Dr.Oetker vanília aromát, biztos én vagyok naiv de én azt hittem ez vízben van, de nekem nagyon érzékeny az orrom és bármibe rakom, érzem, hogy alkoholban van oldva. Tejberizsbe rakom, akartam volna....és alkohol szagú a tejberizs.
Tudtok mondani olyan vanília ízt, aromát, terméket, ami nem vanilin cukor, de nem az eredeti vaníliarúd 900 Ft-ért, hanem egy más de használható termék, 100% alkoholmentes oldatban!
Gyógyszer miatt sem tartalmazhatnak az itthoni ételeim alkoholt!
Gyógyszer miatt lényegtelen, ami ebben van, az kb olyan mennyiség, mint amennyi egy érett gyümölcsben található, azaz elhanyagolható.
Vaniliaízt meg vagy vanilinnak tudsz elérni (habár szerintem undorító), vagy igazi vaniliarúddal. Viszont ezt nem kell egy ételbe beletenni, ha a vaniliát elvágod, egy kiló cukorba beleteszed, az egész cukor vaniliaízü lesz, és ezt többször is meg lehet ismételni.
Ha ennyi bajod van, akkor ne csinálj vaníliás ételeket meg süteményeket, ennyi. Vagy hagyd ki belőle a vaníliát...
Soha nem éreztem még a vanília aromában alkohol ízt, a vanília cukorral nem tudom mi bajod van, a vanília rúd is tökéletes lenne, igaz drága, de nem fogy el egyszerre...
De csak hogy adjak egy ötletet is, vanília ízű fehérje port is sokan használnak sütéshez-főzéshez ízesítésnek. Ne aggódj, nincs benne sem alkohol, sem semmilyen más mérgező anyag, csak fehérje, az pedig egészséges és kell is mindenkinek.
Én Kolly Fitness fehérjéket használok, abból is van vaníliás, sütni is szoktam vele, de szerintem bármelyik márka termékei megfelelnek erre a célra. Persze nem fogod párszáz forintért megkapni őket, de mivel évekig eltart a szavatossági idejük, ezért egy bödönnel bőven el tudsz gazdálkodni jó ideig.
Rosszul használod. Az alkoholtartalomnak el kell párolognia sütés közben. De tejberizsbe például mi a jó fenének kell beleerőszakolni?????
De miért nem veszel VANÍLIÁS cukrot? Kb 100Ft zacskónként. Nem vanillincukor!
Nem az, hogy ennyi bajom van, de 10 éve nem iszom alkoholt és alapvetően számomra az az illat kellemetlen, csíp és irritál. Ahogy nem is dohányzom és nem használok parfümöt ( mert az is alkohol), így tökéletes a szaglásom, ezért érzem ki mindenben az alkoholt, ami tartalmaz. De például füstölt húst sem tudok enni, mert az is füst, a dohányzást sem viselem el, szóval én nagyon érzékeny vagyok ezekre.
Az a baj, hogy szerintem amelyik gyár készít vanillincukrot, és vaníliás cukrot, ott úgyis csal a vaníliás cukorral, úgysem elég jó. De rendben, megpróbálok egyet majd.
Szükségem van a vaníliás ételekre, ezért született a kérdés, nyilván, ha nem lenne fontos, kihagynám egyértelműen, és nem írnék ki kérdést.
A kis üveges Dr.Oetker vanília aroma vizet tartalmaz és 28%-os alkoholt de azt nem írja, hogy mennyit, viszont úgy látszik, nekem sokat.
Kóstolj meg egy sima tejberizst és egy vanília illatú tejberizst, na pont ezért kell bele. Nem arról van szó, hogy bele akarom erőszakolni, de a tejbegríz, a tejberizs, az itthon készített gyümölcsjoghurt, gyümölcsrizs, a gofri, palacsinta, gyümölcsszósz, a házi vanília puding, forró csoki, kakaó stb. igényel vaníliát, de ez bizonyára amit én vettem és alkoholos, az lisztes süteményekhez való, mármint én ezt így nem tudtam, hogy sütéshez való.
Mindegy, akkor veszek egy vanília rudat és itthon belerakom fél kg cukorba.
Na az a vaníliapaszta még egy jó nagy vegyipari átverés.
Kérdező, komolyan nem értem minek mindenbe azt a vaníliát beleerőszakolni. A felsoroltjaid tökéletesen megvannak nélküle, de te mindenképpen gyártasz belőle problémát magadnak. A vaníliakivonat mindig is alkohollal készült, a legbiztosabb, ha magadnak készíted. A "aroma" egy teljesen más cucc, semmi köze a vaníliához, egy hót kamu műanyagság. Mindenféle "íz" "aroma" vegyipari kamu. Műanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!