Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sertésbordát készülök sütni....

Sertésbordát készülök sütni. Egyben, vagy kis darabokban érdemesebb megsütni?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 23. 21:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
2021. ápr. 24. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
2021. ápr. 24. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 A kérdező kommentje:

'9' -nek: Az éttermekben a rántott karajt valóban rántott bordának hívják ('történelmileg alakult így')...viszont a köznyelvben szerintem a borda az borda, a karaj az pedig karaj.

'2' -nek: "a borda elnevezés leginkább a karajra használatos" ...azok körében, akik jellemzően étteremben étkeznek - talán igen. De a 'jellemzően' jelző még így is túlzás. Nem ártana az éttermeknek is áttérni arra, hogy a karajt karajnak nevezzék..mert az egyértelmű...függetlenül attól, hogy 'bizonyos' régi konyhatechnikai okoból bordának nevezték..és úgy maradt.

2021. ápr. 25. 14:15
 14/17 anonim ***** válasza:
45%
A köznyelv nem tér el az étterem nyelvétől. És nem a maga magánvéleménye fogja a szaknyelvet meghatározni.
2021. ápr. 25. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy, ha a vendéglőben úgyis karajt adnak (még ha olyat is, amin van csont..az attól még karaj) (csontos karaj)...kellene, hogy karajnak nevezzék. Oké, a borda az egy átfogóbb fogalom (régi konyhatechnikai gyakorlat alapján), de, ha van konkrétabb megnevezése is egy adott ételnek, akkor logikusabb lenne azon a néven nevezni. Persze, tudom, a szokás nagy úr...meg talán kellemesebb azt kimondani, hogy "rántott bordát kérek" (még akkor is, ha azvalójában nem is borda - kész átverés) (önbecsapás).
2021. ápr. 25. 14:28
 16/17 A kérdező kommentje:
14 -es...nem tudom miféle ön, de vaskalapos attitűd
2021. ápr. 25. 17:18
 17/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! A vaskalapos attitűd az épp Önre illik!

Ha ugyanis ennyire keni-vágja a témát, hogy mindenkit lehurrog és kioktat, akkor bizonyára nem kellett volna feltennie itt a kérdést, de ha mégis, akkor okos lett volna elárulni, hogy feltétként szeretné elkészíteni.

Feltétként én biztosan egészben sütném (elősütést követően).

Kezeit csókolom!

2021. ápr. 27. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!