Sertésbordát készülök sütni. Egyben, vagy kis darabokban érdemesebb megsütni?
'9' -nek: Az éttermekben a rántott karajt valóban rántott bordának hívják ('történelmileg alakult így')...viszont a köznyelvben szerintem a borda az borda, a karaj az pedig karaj.
'2' -nek: "a borda elnevezés leginkább a karajra használatos" ...azok körében, akik jellemzően étteremben étkeznek - talán igen. De a 'jellemzően' jelző még így is túlzás. Nem ártana az éttermeknek is áttérni arra, hogy a karajt karajnak nevezzék..mert az egyértelmű...függetlenül attól, hogy 'bizonyos' régi konyhatechnikai okoból bordának nevezték..és úgy maradt.
Kedves Kérdező! A vaskalapos attitűd az épp Önre illik!
Ha ugyanis ennyire keni-vágja a témát, hogy mindenkit lehurrog és kioktat, akkor bizonyára nem kellett volna feltennie itt a kérdést, de ha mégis, akkor okos lett volna elárulni, hogy feltétként szeretné elkészíteni.
Feltétként én biztosan egészben sütném (elősütést követően).
Kezeit csókolom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!