Ilyen esetben is érdemes külön vágódeszkát használni?
Figyelt kérdés
Van egy vágódeszkám (ami műanyag), amit húsokhoz szoktam használni. Mindenhol hallom a szabályt, hogy hal, zöldség, hús külön. Ha úgyis hőkezelem az ételt, akkor mi értelme van külön deszkát használni? Illetve ez műanyagra is igaz, vagy csak a fára?2021. ápr. 18. 10:23
11/14 anonim válasza:
Sztem egy átlag háztartás átlag felszerelésével gyakrabban fordul elő, hogy ugyanazt a deszkát többfajta étel feldolgozására is használják. Amíg minden el van mosva, addig nincs ezzel gond. Mi ikeás fadeszkákat használunk hosszú évek óta, és teljesen higiénikusan lehet használni, természetesebb, mint a műanyag.
12/14 anonim válasza:
És utána akkor a hús bacis, véres levében szeleted fel a zöldségeket? Számomra ez abszurd és semennyire nem higiénikus.
13/14 anonim válasza:
Amikor vacsorát készítek, szoktam vágni 1-2 szelet szalonnát, pár karika kolbászt, paradicsomot, paprikát, mindezt ugyanazon a vágódeszkán, ugyanakkor az is tény, hogy a nyers hús után mindig elmosom a deszkát.
14/14 anonim válasza:
Szerintem nem nagy gond, ha a nyers húsokhoz van egy külön deszka, de a többi cuccot simán lehet egy másik deszkán szeletelni.
Szóval szerintem elég két deszka, az egyik a nyers húsokhoz, a másik meg a többihez és rendesen el kell mosni használat után mindegyiket.
Nem kell túlparázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!