Életembe először főztem kötözött sonkát, hogyan tároljam a hűtőben a már megfőtt sonkát? A levében akkor nem fog kiszáradni?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 3. 12:17
1/6 anonim válasza:
Én is most főztem először, de a szüleim mindig kivették a levéből, sosem száradt ki.
2/6 anonim válasza:
Épp most zártam el a gázt, a levében fog kihűlni aztán hűtő. Eddig még mindig jó lett. A levéből meg holnap bableves bográcsban.
3/6 anonim válasza:
Jól gondolkozol, de ami sokat számít az az, hogy amíg meleg, addig hogy van tárolva, mert melegen ezerszer annyira párolog a felületéről, és a külső rétegéből a gőz, ilyenkor szárad ki a legkönnyebben.
Röviden: mindenképpen a főzővízben hűljön ki teljesen!
Utána, mikor már hűtő hideg, nem olyan intenzív a kiszáradás, lefolpackozni is elég, vagy jól záró műanyag edényben tárolni. Lehetőleg akkorában, amibe épphogy elfér.
4/6 anonim válasza:
Ha megfőtt, zárd le, és hagyd, hogy a levében hűljön ki. Utána vedd ki, hagyd megszáradni kívül, és csak simán tedd a hűtőbe. Nálam több mint egy hete van így sonka a hűtőben, és kicsit sem száraz.
5/6 anonim válasza:
Mi mindig folpackba tekerjük, abban tároljuk hűtőben vagy hideg kamrában. Ha már elég kicsi, akkor pedig dobozba kerül.
6/6 anonim válasza:
Ha a levében marad, a lé könnyen megromolhat. Én kettévágtam, és az egyik felét betettem a mélyhűtőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!