Melyik/milyen alternatíva a legjobb kristály cukor helyett?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Porcukorral :)
Valójában eleve cukor nélkül kell inni. Ez is csak egy olyan mint a vanília, remekül meg lehet lenni nélküle, de rá lett szoktatva az emberiség egy iparági világbiznisz miatt.
De önthetsz bele tejet is, mint az angolok.
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Igen, valóban cukor nélkül lenne a legj inni és a gyümölcsteákkal így is teszek, viszont a Lipton is nagy kedvenc és az nem finom cukor nélkül. De arról meg le akarok szokni.
Lehet hogy kipróbálom akkor a steviát meg a xilitet. Sajnos igaz hogy a mézből meg több kell.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Oszlassunk el egy pár tévhitet:
Cukor/kristálycukor = szacharóz
Méz = glükóz és fruktóz oldat
Kókuszvirágcukor/nádcukor/barnacukor stb = színes kristálycukor, semmi különbség nincs tápértékben.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A gyümölcsteákról is oszlassunk el tévhitet. A legtöbb nem más mint festékezett-ízesített akármi. Leülepszik az aljára... Inkább ezekről kellene leszokni!
Az más, tiszta sor, ha te szeded és csinálod. Ajánlom figyelmedbe a citromfűteát, természetesen saját termésű és szedésűből.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
" a szervezetnek szüksége van cukorra is."
Gyümölcscukorra, szőlőcukorra van szüksége a szervezetnek, szőlőcukor a szénhidrátok lebontásával is képződik az emésztés során.
A modern technikai eljárással készült cukrokra (répacukor, nádcukor, juhar cukor) nincs szüksége a szervezetnek, ezek a mesterségesen kreáltak, (szacharóz), amíg nem ismerték az előállítás technikáját, semmi hátrány nem volt abból, hogy nem ettek szacharózt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!