Mi a tisztességes elkészítésének módja a csokoládé ganache-nak és mi a párizsi krémnek?
valódi tejszín, és minőségi fekete csokoládé.
Ennyi a titka.
A ganache 1:1 arányban minőségi etcsoki és habtejszin összeolvasztva, kihutve habosítva.
A parizsikrem cukorral felmelegített habtejszin, amihez kakaóport adnak, majd kihűlés után vajjal habosra keverik.
5!
Amúgy szerinted mi a parizsikrem?
Tehát a ganache és a párizsi krém ugyanaz (csak egy lemagyarítás).
A 100g összetört étcsokoládé és az erre ráöntött, felforralt 100ml 30%-os tejszín. 1-2 percig állni hagyni amíg a csokoládé megolvad majd össszekeverni. (tejszín-étcsokolédé, semmi mást) Az adott csokoládé íze-minősége-cukortartalma adja majd a végső krém ízét.
Minden más ami ez után van az az olcsósítós kategória a drága csokoládé helyett, így lesz a zsírtartalom nélküli kakaópor+vaj+cukor verzió.
8!
Nem látom hogy bárhol szoba került volna, mire használják, de tökmindegy, a ganache csoki és tejszín, a pariszikrem kakaó, cukor, tejszín és vaj.
Kérdező!
A parizsikrem magyar okosság, nem uyganaz, mint a ganache. Amúgy mjj értelme a kérdésednek, azon kívül, hogy kotozkodhetneked van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!