Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A sajt a pizzán a feltét felé...

A sajt a pizzán a feltét felé vagy alá?

Figyelt kérdés

Világ életemben mindig a feltéttel tettem a legvégén a sajtot.

Számtalan videót láttam már, hogy a sajtot pakolják a paradicsomszoszra és azután a feltéteket.

Szerintetek? Szokástól eltekintve mi a különbség?

2021. márc. 20. 09:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igazából ez ízlés és megszokás kérdése. Én mindig a tetejére teszem a sajtot.
2021. márc. 20. 09:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Meglátásom szerint erősen feltét függő, hogy mi a jobb választás. Sajt alatt inkább párolódik, sajt felet pedig szárad, pirul. Pl:

sajt felé tenném: szalonna, kolbász, szalámi, friss paradicsom...

sajt alá tenném: hagyma, vékony gépsonka...

2021. márc. 20. 09:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem max annyi, hogy ami a legtetején van, az jobban megpirul. De ha ilyen spórolósan, pizzériásan pakolod a feltétet a sajtra, akkor minden szépen egyben meg fog pirulni.

Sőt azt is csinálhatod, hogy a feltét egy része a sajt alá megy, a sajtra pedig másik feltétet szórsz.

2021. márc. 20. 09:37
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag, ha a paradicsomszószra megy a sajt elsőként, az tán megvédi a tésztát attól, hogy a zsírosabb feltétek eláztassák. De nem tudom, hogy én csinálok-e rosszul valamit, nálam ez sose vált be.

Én a szószra és a tetejére is szoktam sajtot tenni. A feltétek alá kevesebbet általában. A legrosszabb, ami történhet, hogy sajtosabb lesz.

2021. márc. 20. 10:10
 5/11 anonim ***** válasza:
43%
Ha jól emlékszem, akkor az eredeti olasz pizzán a feltét alatt volt a sajt.
2021. márc. 20. 10:38
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én a tetejére teszem. Sosem próbáltam még az alján.
2021. márc. 20. 11:00
 7/11 anonim ***** válasza:
24%
5-ös: terjesen rosszul emlékszel, az eredeti olasz pizzán MINDIG a tetején van a sajt! Söt eredetileg sok pizza annyiból állt, hogy paradicsommártás és sajt a tetejére!
2021. márc. 20. 11:04
 8/11 anonim ***** válasza:
57%

Ha az eredeti pizzát nézzük: Tészta, paradicsomszósz, olívaolaj, mozzarella sajt, bazsalikom levelek. Ez a teljesen eredeti, ha kerül rá más is (prosciutto sonka, szalámi, vagy hasonló), az a sajt után kerül rá, de többnyire még a paradicsomszószra, mivel a sajt sosem fedi a teljes pizzát.

Ha egy sima pizzáról van szó: Az mehet a sajt alá, aminek nem kell sülnie (kukorica, ananász, egyéb sajtok...), a többi pedig a tetejére. Ha valami zsírosabbat tennél rá, az viszont mindig felülre kerüljön, másképp elég kellemetlen lesz az eredmény. Továbbá néhány alapanyagot jobb a sütés vége előtt néhány perccel rátenni, hogy ne süljön túl.

2021. márc. 20. 14:37
 9/11 anonim ***** válasza:
38%

Az olasz pizzákon - bármilyen legyen is - mindig alatta van, én is úgy készítem, és azért, hogy ne áztassa el pl a bacon, vagy pepperoni a tésztát.

Plusz ők nem trappistát használnak és nem is zsíros sajtot.

2021. márc. 20. 16:09
 10/11 anonim ***** válasza:
24%

Rosszul emlékszem, mi? Azért nem kell egymásnak ugrani emiatt...

Most kerestem elő az 5 éves olasz nyaralós képeket és ezen márpedig alul van.

2021. márc. 20. 21:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!